ETCC utisci: Fulin frustriran, Šrajber srećan, Rikli ne razume zašto je kažnjen

Photo Francois Flamand / DPPI

Prvi ETCC trkački vikend izveden je u tolikoj konfuziji da se stekao utisak da je reč o događaju upriličenom u poslednji čas i preko volje.

Startna lista bila je obavijena tajnom do poslednjeg trenutka i, za one koji nisu bili na licu mesta, tek su rezultati prvog testa pokazali ko stvarno vozi u Monci. Automobila je bilo samo deset, što je srazmerno skroman broj, ali najveći problem uopšte nije u tome.

U trkama je viđena poplava vozačkih brljotina, a konačni pobednik ni u jednoj od njih nije bio vozač koji je prvi prošao kroz cilj.

U prvoj vožnji su Kristjohanes Šrajber i Peter Rikli kažnjeni dodatkom po 5 sekundi na ukupno izvezeno vreme, jer nisu zauzeli korektne startne pozicije, te im je izmaklo dvostruko slavlje. Plamen Kralev je svoje putanje u Monci tražio negde u okolini Milana, a kazneni prolazak kroz boks naređen mu je jer je uvežbavao start neposredno pre starta prvog sprinta.

Prestupi u trci 2 ticali su se samo nepoštovanja granica staze. Prvi grešnik bio je (ponovo) Rikli: on je na startu preticao ignorišući horizontalnu signalizaciju, zbog čega mu je dodato 10 sekundi. Prekršaj Petra Fulina “vredeo” je 5 sekundi, a Fabio Mota je upućen na prolaz kroz boks.

Za osvajača trke 1 proglašen je Fulin, a trijumf u drugom sprintu zabeležio je Šrajber.

Svemu navedenom dodajemo još i negodovanja rivalskih timova zbog superiornog tempa “honde” i navodno povlašćenog tretmana koji ima japanski proizvođač zbog težinskog popusta od 10 kilograma i dobijamo situaciju u kojoj su nam i organizator i takmičari ostali debelo dužni pre drugog ETCC vikenda u Budimpešti.

“Naravno da su “honde” bile brže, ali ja sam zadovoljan rezultatom prve trke”,
ispričao je Fulin, čiji je “seat” na trkama u Monci delovao inferiorno. “Ne volim kada kazne odlučuju o rezultatima trka i ne razumem zašto su izricane. U trci 2 sam dao sve od sebe, stalno sam pokušavao da forsiram, ali to nije bilo dovoljno i zbog toga sam frustriran. Bio sam najbrži od vozača “seata”, ali nisam imao šanse protiv “hondi” i protiv kazne koju ne razumem. Ovo zaista nije bio ni dobar vikend, niti prijatno iskustvo”, kazao je češki trkač, koji posle italijanske ETCC runde ima 17 bodova i drugi je u poretku vozača.

Šrajber je u Monci izveo jedan od najboljih trkačkih manevara, kada je u poslednjem krugu trke 1 pretekao Riklija u duelu za prvo mesto. Kazna mu je odnela tako izvojevanu pobedu, ali ga je druga kazna podigla na najviši stepenik podijuma u trci 2, pa je frustracija s prvog sprinta time eliminisana. Švajcarac je u Italiji upisao ukupno 20 poena, vodi u plasmanu ETC kupa i možda je on jedini otišao iz Monce zadovoljan.

“Naravno, bio sam jako frustriran posle prve trke izašao iz automobila misleći da sam pobedio, a onda su mi kazali da mi je izrečena vremenska kazna. Međutim, ipak sam završio drugi i na to ne mogu da se požalim. Posle trke 2 samo sam srećan”, rekao je Šrajber i prokomentarisao svoj duel s Riklijem: “Tim nam dozvoljava da se borimo, naravno ne po cenu da jedan drugog izbacimo iz trke, toga smo se od početka bojali. Nema strategije, ne postoje prvi i drugi vozač i tako smo se ponašali na stazi.”

Na cilju drugi i prvi, Rikli je rangiran kao treći i drugi, što mu, uz 3 boda za pol-poziciju, donosi 17 poena i smešta ga na treće mesto na tabeli.

“U prvoj trci sam se borio ali gume pred kraj nisu bile u dobrom stanju”, otkrio je ETCC veteran. “Međutim, kazne su me najviše pogodile. Nisu pravedno izrečene i to je tema o kojoj bi kasnije trebalo da se porazgovara.”

Na startu druge trke Rikli se probio sa šestog mesta na prvo koristeći prostor pored samog zida boksa, što je manevar koji mu je doneo kaznu. Četrdesetsedmogodišnji vozač i nju smatra nezasluženom: “Nisam imao drugog izbora, morao sam da izbegnem sudar sa autom ispred mene. A ako pokušavate da izbegnete sudar, ne bi trebalo da vas kažnjavaju, pa me i to čini nezadovoljnim.”