Faktor gume: Tanka linija između heroja i tragičara

Odluka o izboru guma za uvodnu WTCC trku na Hungaroringu delovala je kao jednostavna stvar u medija centru i sa tribina – po takvim uslovima, vrede kišne gume i ništa drugo.

Ipak, u pojedini veliki igrači su razmišljali drugačije, pa su Lopes i Miler startovali na slikovima, baš kao i Monteiro. U Hondi su i kombinovali: na Hafov i Mihelisov auto montirani su slikovi napred, gume s profilom pozadi. I Koronel se odlučio za slikove, što se ispostavilo kao kobno pogrešno.

bjork bjerk volvo

Volvo je pokušao da pomiri oba sveta, Ekblomov S60 startovao je iz prvog reda i dobio je pneumatike za kišu, a na Bjerkov, koji je kretao poslednji, stavljeni su slikovi.

Tarkvini se predomislio u poslednji čas i posle formacijskog kruga otišao je da zameni slikove gumama s profilom. Efektivno startujući poslednji, Italijan je dospeo do 5. pozicije u uvodnoj trci. Fabrički Sitroen je istu akciju izveo tokom trke i imao je makar satisfakciju da Pečito Lopes zabeleži najbrži krug.

Odgovor na pitanje kako su ekipe mogle toliko da promaše u izboru zapravo je vrlo složen i podrazumeva nekoliko faktora: pogrešnu vremensku prognozu, pogrešno “čitanje” situacije, žar borbe u svetskom šampionatu i – ne najmanje bitno – praćenje akcije protivnika. Ko je koga kopirao u grešci, nikada neće biti utvrđeno, ali evo šta su vozači posle svega imali da kažu.

“U našem i svačijem slučaju, vozač je najvažniji deo automobila”, počeo je analizu Lopes. “Sve zavisi od toga šta osećate i, iskreno, ja sam osećao da mogu da vozim na slikovima. Izlazni (instalacioni) krug nam nije bio loš i u toj fazi staza se sušila. Naravno, to je bila pogrešna odluka, počelo je ponovo da pada tek što smo spustili točkove na zemlju i više ništa nismo mogli da uradimo. I temperatura je faktor, a ona je padala. Bila je to greška, pokušaćemo da iz nje izvučemo pouke. Svaka promena na automobilu uvek se izvodi uz konsultaciju sa vozačem. U mom slučaju, ja sam odlučio, rekao sam da možemo da vozimo na slikovima i pogrešio sam”, spremno je priznao dvostruki svetski prvak, pokazavši i time deo svoje istinske veličine.

MULLER Yvan (fra) Citroen C Elysee team Citroen TOTAL WTCC portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Paul Ricard, Le Castellet, France from April 1 to 3 - Photo Vincent Curutchet / DPPI.

 

“Što se mene tiče, lako je sada reći da je to bila greška”, rekao je Miler. “Ako pogledate prvih 10 na startu, bila su tri različita izbora – neki su imali 4 slika, neki 4 kišne gume, a neki mešovit izbor. To pokazuje kolika je nesigurnost vladala. Vremenska prognoza nam je kazala da više neće biti kiše, time smo se vodili. To je bila greška, ali da kiša nije ponovo krenula, bio bi to pravi izbor. Nažalost, počela je i izbor je ispao pogrešan.”

“Neke informacije, pa i neke odluke uvek dobijamo iz tima”, progovorio je Monteiro u ime Honde. “Ali, konačna odluka je skoro uvek na vozaču. Izvezli smo instalacioni krug i bio sam siguran da se može voziti na slikovima. U to vreme je palo samo nekoliko kapi, a za konačnu odluku imate samo nekoliko minuta. I mi smo mislili da će kiša prestati. Da je i padala lagana kiša, mogli smo da “preživimo”, a čak je trebalo i da prestane. Očigledno, imali smo pogrešne meteo informacije. Ali, u to vreme, ja sam bio prilično siguran da je to pravi izbor. Ispostavilo se da nije”, rekao je Portugalac kome su, saznali smo docnije, izvorno bile namenjene četiri kišne gume i on bi, da ih je imao, verovatno slavio na trci i i posle Mađarske vodio na tabeli!

Zbog eksplozije turbopunjača u formacijskom krugu, Mihelis nije dospeo da pokaže kakvu vrednost bi na pisti imala njegova kombinacija slikova napred i kišnih guma pozadi. O pitanju strateških odluka i odgovornosti za odabir guma, nacionalni heroj Mađarske deli mišljenje svojih WTCC kolega.

“Teško je da dodam bilo šta već rečenom. U velikoj meri se slažem sa Pečitom. Vozač ima najviše informacija o uslovima na stazi. I ja sam siguran sam da bi slikovi napred, da nije počela kiša, bili najbolji izbor. U svakom slučaju, nekome se posreći, nije nikome od nas, ali mislim da jeste Tomu Čiltonu. Teška je odluka koju treba doneti u dva ili tri minuta na startu, a ne znate kakvo će vreme biti u narednih 30 minuta. Nekad imate sreće, nekad ne”, zaključio je Mihelis.

monteiro bjerk

Tom Čilton dodao je svoje mišljenje: “Ja sam na treningu na Pol Rikaru jedini vozio na slikovima po vlažnoj pisti i bio sam 5 sekundi po krugu sporiji, a svi su imali gume za kišu. Činilo mi se da će se uslovi promeniti, ali sam uspeo da spustim zaostatak tek na 3 sekunde po krugu i tu sam shvatio da su slikovi đubre kad je vlažno. I na osnovu toga sam danas znao da treba odabrati gume za kišu, i kada indicije govore u prilog slikovima. U instalacionom krugu su mi unutrašnji glas i iskustvo govorili da treba da uzmem slikove, ali sam znao da je na pojedinim mestima još vlažno i da kiša još pada. Definitivno nije bila nikakva mudrost odabrati kišne gume.”

Posle svega nam je Vlijam de Brakeler, direktor evropskog Honda motorsporta pružio potpuno drugačiji pogled na situaciju, rekavši da su, prema meteorološkim podacima, slikovi bili siguran izbor i da su rizikovali zapravo oni vozači koji ih nisu odabrali, a to je podrazumevalo većinu privatnika i Lada sport!