Bjerk: Rezultat u Mađarskoj je velika nagrada za trud

Over the line with BJORK Thed (swe) Volvo S60 team Polestar Cyan racing and MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Honda racing Jas during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Hungary at hungaroring, Budapest from April 22 to 24, 2016 - Photo Florent Gooden / DPPI

Vozači Polstar Cijan rejsinga Fredrik Ekblom i Ted Bjerk uspeli su da kišnu trku u Mađarskoj završe među prvih pet.

“Ponosan sam što sam uspeo da ostvarim svoj najbolji WTCC rezultat na kompletno nepoznatoj i mokroj stazi, na kojoj nismo imali ranije iskustvo sa novim automobilom”, rekao je Ekblom, koji je otvarajuću trku završio na četvtoj poziciji.

Bjerk je bio prinuđen da promeni motor, zbog problema koje je imao u Slovačkoj prethodnog vikenda, i tako propustio testiranje. Ipak, ekipa je uspela da uradi dobar posao za njega i njegovog timskog kolegu, pa je Bjerk glavnu trku završio četvrti.

61 EKBLOM Fredrik (swe) Volvo S60 team Polestar Cyan racing action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Hungary at hungaroring, Budapest from April 22 to 24, 2016 - Photo Florent Gooden / DPPI

Četvorostruki STCC šampion je odmah posle trke napustio Mađarsku, jer očekuje rođenje deteta, pa je samo kratko prokomentarisao:

“Imao sam odličnu trku. Propustio sam test u petak, zatim sam startovao sa začelja u prvoj trci, a onda u drugoj vozio po ektremno klizavoj stazi. Rezultatg koji je tako blizu podijuma sigurno je velika nagrada za trud. A sad stvarno moram da idem kući”, izjavio je Bjerk.

Kako je WTCC imao tri trkačka vikenda u mesec dana, to je za Polstar Cijan rejsing značilo mnogo trkačkih kilometara, što je sigurno uticalo na Bjerkov ulazak u Q3 i visok plasman oba vozača u trkama.

“Kiša tokom vikenda je sigurno za nas bila najgora mogućnost. Ono što smo prikazali u takvim uslovima je zaista neverovatno. Uskoro nas očekuje veoma komplikovana trka na ulicama Marakeša, sasvim drugačija od svega što smo do sada vozili i mislim da će to biti uzbudljiv izazov”, zadovoljan je bio Aleksandar Murdževski, šef sportskog odseka Polstara.