FIA nagradila najbolje u 2016. godini

Šampionski FIA automobili 2016: WTCC sitroen, WEC porše. F1 mercedes, WRC folksvagen i WRX audi

Trojica najboljih WTCC vozača primila su trofeje na FIA ceremoniji u Beču, a Sitroen je podigao pehar za najboljeg proizvođača.

Hose Marija Lopes primio je nagradu za najboljeg turing vozača sveta, koja mu je treća zaredom. On je ove sezone osam puta pobedio, uključujući i dvostruku na Nirburgring Nordšlajfeu, sedam puta je bio na pol-poziciji uz osam najbržih krugova.

Ivan Miler je upotpunio slavlje Sitroena drugim mestom, dok je Tijago Monteiro najbolje rangirani vozač Honde, kome je ovo ujedno i najbolji plasman u WTCC karijeri.

Iv Maton, direktor Sitroen rejsinga, dobio je nagradu za treću uzastupnu dominantnu WTCC godinu, kad je francuska ekipa 12 puta slavila na trkama, uz ukupno devet pol-pozicija i 11 najbržih krugova, a ove godine vozaču “sitroena” pripao je i WTCC trofej za privatnike, koji je osvojio Mehdi Benani.

WTCC zvezde pridružile su se u Beču najboljima u različitim FIA kategorijama, kao što su WRC, Formula 1, Svetsko endurans i Svetsko relikros prvenstvo.

31381761215_484932d3fa_k“Ovo su bile najbolja godina u mojoj karijeri. WTCC mi je dao šansu da se vratim u Evropu i trkam se sa najboljim vozačima sveta”, rekao je Lopes. “Najviše sam cenio to što smo svi bili kao jedna porodica. Možeš da razgovaraš sa vozačima, da budeš ono što jesi, a ponekad se to teško pronalazi u drugim serijama. Kad pogledam unazad, to su mi bile tri fantastične godine i pomalo sam tužan što napuštam nešto što mi je toliko toga pružilo i lično i profesionalno. Ovo nije “zbogom”, već “vidimo se kasnije”! Ja sam još mlad i mogu da se vratim ako vrata budu otvorena, a mislim da hoće”.

“Proveo sam 11 godina u WTCC-u. Bila su to lepa vremena, ali svake godine je bilo teško i borbe su bile žestoke, u početku sa Endijem, zatim Gabrijeleom, Robom i sada sa Pečitom. Sad je vreme da prestanem i to je veoma emotivan momenat, ali sve ima svoj kraj i ja sam srećan što se to dešava kada sam okružen ovim momcima koje jako poštujem. Da, imali smo borbi i nevolja, ali smo na kraju ipak prijatelji koji se poštuju”, ispričao je Miler. “Ono što sam zaista voleo je saradnja sa mnogim ljudima, nekim vozačima, inženjerima, mehaničarima i ta ljudska saradnja će mi zauvek ostati u sećanju. To su bile veoma važne stvari.”

15267778_1326135910750367_7358810060774595006_n

“Na početku sezone želeo sam budem među prvom trojicom”, priznaje Monteiro. “Iako sam se veoma trudio da se domognem drugog mesta, i ovo treće je najbolji plasman otkako se takmičim u WTCC-u. Paket razvoja Honde ove godine je sigurno korak napred i imali smo više snage i samopouzdanja”.

Direktor Sitroen rejsinga Iv Maton oprostio se od WTCC-a uz mnogo zahvalnosti.

“Želim da se zahvalim svakom članu ekipe za njihovo zalaganje, konstantnu žeđ za unapređenjem i spremnosti da reprezentuju Sitroen, za koji je ovo bila nova disciplina. Ja ću pomenuti dve reference koje čine uspeh Sitroena: u tri sezone smo osvojili 89 procenata pol-pozicija i 72 procenata trka. Zahvalnost mora otići i Hose Mariji Lopesu i Ivanu Mileru, imao sam sreće da radim sa ta dva velika šampiona, ali i sjajna čoveka. Ne mogu da prestanem da mislim i na Sebastijana Leba i Ma Ćinghuu, koji su bili deo ovog uspeha. Uvek ću se sećati ove neverovatne avanture sa svim ljudima koji su bili uključeni”, ispričao je Maton.

Posle zimske pauze, WTCC počinje novu sezonu trkom u Maroku od 7. do 9. aprila 2017.

1 Comment

  1. Ajde ajde, pričate u frazama, političarite. Kad vidim ovog Monteira bude mi muka. Nameštena mu pobeda u Portugaliji, kao , da se pravi domaći teren. Pa nije to ARIS iz Atine ili Partizan u košarci. Ovo je cirkus. Ovi mučenici iz TCR, deca koju niko nije hteo, kao Ivica i Marica gledaju WTCC kao kuću od čokolade. Pojeli bi ga samo tako. A ovi iz WTCC, gde ima 4-5 kompetitora, glume neke veličine. Više se na NASCAR proda hot dogova nego što WTCC i TCR ima gledaoca. Kao, 68 miliona prati WTCC, što bre ne kažu da je šer EUROSPORTA u proseku 68 milona gledalaca globalno, a da li je to biciklizam, snuker ili fudbal ili WTCC, ko bre to zna. Kao, LADA peticija, ma ide molim te, Ladu voze penzosi i ovi Rusi što sastavljaju kraj s krajem. Da pitaju svakog kupca Lade ” je li gospodine, da li znate ko je Gabrijele Tarkvini ? ” , šta bi ovaj odgovorio ? Nego Rusi kao za CSKA u košarci, LOOSING MONEY, samo da se promovišu globalno, kakva LADA SAMARA ili VESTA…Idi bre, da ovi u TCR uđu u 10 identičnih automobila, Duca bi ih oprašio kao panta pitu, nego politika bre, kakvi Mađari, tu je LEOPARD i KRAFT BAMBOO, SEAT zna kako da zavrne, to su stari Inkvizitori, ti Španci. Evo, ja tvrdim, da Vučić odobri sredstva, da se napravi NIS PETROL REJSING, da voze Duca i Mikica, da David Bari bude Ducin inženjer, a Mikica sam sebi, i da imaju lovu, i da je sve pošteno, oprašili bi Vernea i Kominija, ne bi im pomoglo ni 1 cm niži auto, ni 30kg lakši auto, ni politika ” Leoparde, samo dođite, daćemo vam sve”…Vidi ga Monteiro, došao u Makau da pokaže da Haf nije kralj. Prijatelju, da si sportsmen, ne bi dozvolio da te Miler pušta, ili ne bi iz principa vozio Makau jer tvoj timski kolega nije dobio dozvolu. Ha ha ha, Portugalac moj, ko te ne zna skupo bi te platio. Komini je za tebe Dr. Mr….

Comments are closed.