Bas Kuten rejsing prvi odabrao “audi” za TCR Beneluks, auto još bez FIA homologacije

Ekipa Bas Kuten rejsing prva je od učesnika TCR Beneluks odlučila da pređe na “audi RS 3 LMS” kao izbor za takmičarsku kampanju u 2017, koja se međutim neće ograničiti samo na prisustvo u regionalnoj seriji.

Holandska ekipa je u 2016. sporadično nastupala sa “seatima” u TCR Beneluks i TCR Nemačka, a među vozačima su bili i Tom Koronel, Bas Shauten, Džefri van Hojdonk i Majndert van Buren.

Novi “audi” poručen je pre otprilike dva meseca, a akvizicija je objavljena je na štandu Audi sporta na auto-salonu u Esenu.

“Od početka godine smo znali da se ovaj auto razvija i naš entuzijazam samo je porastao kada smo ga konačno videli”,
kazao je Bas Kuten. “To je izvanredan auto, a ispod karoserije je ista tehnička osnova kao u “seat leonu TCR” ili “folksvagen golfu GTI TCR”. Potpuno smo uvereni u kvalitet celog paketa i zato smo početkom oktobra poručili RS 3 LMS TCR. Auto će nam biti isporučen početkom 2017. i užasno smo nestrpljivi da preuzmemo naš primerak u Audi sportu u Nojburgu.”

Audi RS 3 LMS

Bas Kuten rejsing namerava da se 2017. takmiči u nekoliko TCR serija: domicilnoj TCR Beneluks, TCR Nemačka, TCR Bliski Istok i TCR Internacionalnoj.

“Audi RS 3 LMS” ne samo da je najbliži rođak šampionskih modela “seat leon” i “folksvagen golf”, već se i sklapa u Španiji. Kako smo saznali iz dobro obaveštenog i neposredno zainteresovanog izvora, jedini trenutno postojeći problem u vezi s tim automobilom jeste činjenica da nema FIA homologaciju, pa ga to zasad eliminiše iz FIA takmičenja kakvo je ETCC ili kategorija kakva je nova klasa WTCC 2.

1 Comment

  1. Neće biti frke za homologaciju, u interesu WTCC je da bude u WTCC 2 klasi, oni bi hologirali i Varburga TCR da treba 🙂 Jedino što je bezveze je da je ovo ustvari silueta, poput Golfa i Seata, nema dušu audija, i pitanje je da li osim brenda išta novo donosi na primer Citroen TC1 je limuzina i kao takva ima mnogo aerodinamičkih i ostalih prednosti, šteta što ovo nije “pravi” audi.

    Savet Borkoviću: Za tebe je Honda jer si odličan u kvalifikacijama, pa ako imaš 1 startno mesto, Honda te izbaci iz katapulta i osvajaš bar 2 do 4 trke , plus se ne polupaš sa Verneom ili Morbidelijem ( grupa: humanoidi, sorta: kamikazoidi ) u te 2-4 trke. Čak je i Gračov osvojio trke sa Hondom kada je startovao prvi valjda, a u Golfu nije mogao vola da ubode, osim što je ubo tebe u Bahreinu.

Comments are closed.