Filipi slavio na Spa, na podijumu Mihelis i Koronel

Vozač Komtuju rejsinga Džon Filipi pobednik je druge trke zajedničkog vikenda TCR Evropa i TCR Svetske serije.

On je krenuo sa pol-pozicije i celu distancu trpeo pritisak Norberta MIhelisa, ali je uspeo da ostane na čelu i prođe kao prvi kroz cilj.

Start je prošao bez problema, ali je na kraju prvog kruga Đirolami izgurao Ferviša sa staze, ali je on uspeo da nastavi trku.

Najbolja borba vodila se oko sedme pozicije.

Đirolami, Ma, i Askona bili su svuda oko staze, a Đirolami je izašao kao pobednik tromeča na devetom mestu, dok je Ma otišao preširoko i pao na 12. poziciju.

Borković, koji je dobio odobrenje lekara da startuje, nadoknadio je jednu poziciju na startu, a onda je nekoliko krugova morao da se brani od Ferviša. Ipak, trkač kome je Spa domaća staza posle dva kruga je prošao i njega i Davidovskog.

Đirolmi se ustremio na Hafa i veoma veštim manevrom uspeo da ga pretekne i izbije na sedmo mesto. Tu situaciju pokušali su da iskoriste Askona, Ma i Bjerk, ali se Haf konsolidovao i majstorski branio poziciju.
U tome mu je pomogla i lokalana žuta zastava u drugoj krivini gde je izleteo Kobe Pauvels.

Međutim, u pretposlednjem krugu Askona je obišao Hafa, a u borba se nastavila između Hafa, Maa i Bjerka. Iz te situacije profitirao je Bjerk, koji je izbio na deveto mesto.

Urutija i Erlaher su do poslednjeg metra trke formacijski napadali Koronela za poslednji stepenik podijuma, ali je on ipak pripao iskusnom Holanđaninu.

Na podijum su se popeli Filipi, Mihelis i Koronel, Urutija je bio četvrti, Erlaher peti, a odličan rezultat upisao je Fernandez na šestom mestu.

Sedmi na cilju bio je Đirolami, ispred Bjerka i Hafa, 11. je sprint na Spa završio Braun, ispred Smita i Maa, Ferviš nije mogao bolje od 14. mesta, dok je 15. bio Borković.

Poredak u TCR Svetskoj seriji juče se promenio, jer je Erlaher poveo, ali je Mihelis danas vratio vođstvo sa tri boda prednosti ispred Francuza.

U poretku TCR Evropa i dalje vodi Koronel, Filipi je drugi sa 16 poena zaostatka, treći je Pauvels, a četvrti Borković.

Sledeći trkački vikend TCR Svetske serije vozi se sa TCR Italija na Valelungi, dok će TCR Evropa za tri nedelje biti na Hungaroringu, ponovo zajedno sa TCR Svetskom serijom.