Fulin: ETCC u Belgiji nikog ne zanima, u Most moram da dovedem još čeških trkača

Došavši na pretposlednju ETCC rundu na Zolderu, lider serije Petr Fulin imao je nameru da tu održi vođstvo u generalnom i dovede sebe u najbolju moguću poziciju pred takmičarski vikend u Češkoj, a da zatim tu zablista i evropski naslov osvoji na domaćem terenu.

Tempo sa testova i treninga nagoveštavao je siguran ulazak u prva tri, ali je elektronika menjača “seata” štrajkovala na kvalifikacijama, u kojima trkač iz Plzenja nije mogao ni da startuje. Sudije su mu potom dozvolile nastup, uz polazak sa poslednjeg, desetog mesta u trci 1, ako auto za to bude sposoban.

Pošto je kvar opravljen, Fulin se iz petog reda lako popeo na šestu poziciju, a posle greške Fabija Mote i na petu, da bi njegov “leon” u 8. krugu ponovo spopali gremlini. Odustajanje je bilo jedina opcija, dok je najveći konkurent Kristjohanes Šrajber pobedio. Skor 10:0 za Švajcarca nagoveštavao je crn rasplet vikenda za ETCC lidera – Fulinova prednost između trka istopila se sa 13 na samo 3 boda.

Posle neutralizacije park fermea, češki “seat” je ponovo krenuo sa poslednjeg mesta, a Fulin je vozeći relativno uzdržano iskoristio sudaranja i izletanja konkurenata – jedan bliski susret je upropastio Šrajbera – dobio jedan direktan duel i završio je nastup na trećem stepeniku pobedničkog postolja.

Kad se uzme u obzir ceo vikend, koji je počeo obećavajuće, zatim slutio na težak poraz, pa je ipak završen vođstvom u generalnom, i vozač i ekipa mogu da konstatuju da su ipak spasli neke bodove, jer u Most nose prednost od 6 poena nad Šrajberom, 7 nad Norbertom Nađom i 8 nad Igorom Stefanovskim.

“Bio je to čudan vikend, koji se završio tako kako se završio”, počeo je Fulin rezime belgijskog ETCC vikenda. “Nadam se da smo potrošili sve malere za ovu godinu i da će na Mostu biti bilje. Hvala timu – uprkos svemu što se desilo i meni i mom automobilu, uradili su dobar posao.”

“U prvoj trci sam uživao, ali u boksu”, nastavio je Čeh ironično i pohvalio preterano agresivne konkurente, koji su mu prokrčili put do trećeg mesta u drugoj vožnji. “Iskreno, nisam očekivao da ću u drugoj trci završiti na podijumu. U šampionatu je vrlo tesno, zato sam se nadao da će suparnici biti malo agresivniji – i bili su, i verovatno sam zato ja sada ovde.”

“Naravno, bio sam vrlo žalostan što sam propustio kvalifikacije i kvalifikacione poene. Isto tako mi je propala i prva trka, ali sam rešio da drugu trku izvezem bez ijednog kontakta s drugim automobilima i da pokušam da je završim. To mi je bio cilj.”

“Posle sigurnosnog automobila, video sam Pfistera pred sobom i sebi sam rekao: ‘U redu, četvrto mesto mi je u redu, ali bi podijum bio bolji’. Krug kasnije, uspeo sam da ga prestignem. A zatim je razmak između mene i automobila preda mnom bio preveliki i rešio sam da trku dovršim vozeći bezbednom brzinom.”

Neposredno posle trka, Fulin nije znao da li je se u nedelju na njegovom automobilu pojavio isti problem koji ga je zakočio u subotu, ali je Krenek motorsport potvrdio da je reč ponovo bila o elektronici menjača. Praška ekipa je, ocenjujući ceo vikend, konstatovala da je iz minimuma izvukla maksimum i zahvalila tehničarima Seat sporta na podršci.

Fulin će sezonsko finale voziti na domaćoj stazi Most, na krajnjem zapadu Češke. Tamo nosi vođstvo prepolovljeno u odnosu na period pre Zoldera. Upitan kako će pristupiti vikendu koji će dati osvajača Evropskog kupa, Fulin je prvo posredno iskritikovao organizatora što je ETCC karavan uopšte dovodio u Belgiju, u kojoj je nastupilo samo deset automobila: “Zajedno s Peterom Riklijem, ja sam verovatno najstariji ovde i otud sam malo pametniji. Zato vrlo dobro znam da u ovom takmičenju imam dve titule, ali za njega niko ovde nije zainteresovan!”

“Zato mi je (na Mostu) cilj da uživam u vikendu. Očekujem mnogo gostiju. Naravno, ETCC će prvi put doći na Most. Zato mi je posle prvog testa u petak na Zolderu prva pomisao bila da moram da pronađem još vozača iz Češke, jer ne želim da 1.200 ljudi dođe i gleda samo desetoricu takmičara. U tome sam uspeo i to je sve.”

“Želim da organizujem dobru predstavu za sve, kao i za vozače i nadam se da će svi uživati u vikendu. I, naravno, neko će postati šampion.”

Poslednja rečenica zvuči kao da se Fulina malo tiče ko će poneti sezonsko zlato. Međutim, on kaže da mu je do naslova stalo, ali mu je žao što ETCC proizvodi tako mali odjek – barem u Belgiji.

“Naravno, bitno mi je, ali ovde nikog osim vozača to ne zanima. Vodili smo dobru borbu međusobno, ali znam da u životu ima i važnijih stvari.”

Na stranu sveže razočaranje kratkom startnom listom na Zolderu, Fulin je još ranije najavio da će na ETCC finalu na Mostu pokušati da organizuje i nastup svog sina, Petra Fulina Mlađeg.

A ako pri tom pronađe još nekog zemljaka koji bi mogao da pravi probleme direktnim rivalima, što bi bio revanš za Riklijevih i Hondinih pet automobila u Imoli 2016, Fulda bi možda mogao da se okiti prvim evropskim naslovom posle tri godine.