Fulin o WTCR: Ne verujem da će ni Cijan rejsing ni Erlaher podržati Urutiju u borbi za titulu

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Češki automobilista Petr Fulin povukao se sa trkačke scene, ali je osnovao Fulin trkačku akademiju u kojoj regrutuje mlade nade.

Fokus mu je TCR Istočna Evropa, u kojoj “seat kupre kompetision” voze Petr Čižek i Karol Vitke.

“Prošle je sezone Petr imao manje sreće, dok je Karol završio kao treći u generalnom plasmanu, a ove godine je obrnuto, mada je pitanje sreće i nesreće u auto-sportu relativno. Čižek ima odličan balans u kvalifikacijama, ne ume da vozi dobro pod pritiskom, ali vozački ne mora da se usavršava”, komentariše Fulin svoje pulene za portla formula.cz.

On otkriva i da njegov tim ima treći auto, ali da ostali polaznici njegove škole nisu bili dovoljno spremni da uđu u TCR Istočna Evropa.

Da se i on sam nije odrekao trkačke staze, svedoči i informacija da je trebalo da startuje u TCR Nemačka, ali se to nije desilo.

“Bila je ideja da ja startujem u TCR Nemačka, ali mi se nije dopalo što je “hjundaiju” data potpuna sloboda. Taj auto je i previše brz. Pogledajte šta Askona radi u WTCR, apsolutno je superioran. On je sjajan trkač, i dok je bio Seatov vozač i sad u Hjundaiju, takmiči se svakog vikenda, ponekad vozi i po dve serije. Malo mi je žao Hafa prošle sezone i Mihelisa ove, previše ih lako pobeđuje”, ispričao je Fulin i nastavio da komentariše dešavanja u WTCR.

“Strategija Cijan rejsinga je interesantna. Ne verujem da će tim podržati Urutiju u borbi za titulu. Momak jeste brz, ali ga od Erlahera deli samo nekoliko poena. Ako Jan zaostane mnogo, moglo bi da se dogodi da bude podrška Santiju, ali mislim da za to još nije došlo vreme. Na kraju, ako i dalje Urutija bude ispred Erlahera, nikako ne treba zanemariti činjenicu da je Jan sestrić Ivana Milera, a to nešto znači”.

Turing veteran se osvrnuo i na Balans performansi i na pravila po kojima se trka u TCR serijama.

“Uvek će određeni modeli biti brži na nekim stazama, bez obzira na BoP. Ne postoji pravilo kojim bi se automobili sasvim ujednačili. Mislim da bi rešenje bilo da se za svaku trku voze posebne kvalifikacije, za subotnju i nedeljnu trku, a ne da se formira inverzni startni raspored. I da se BoP menja između subote i nedelje. Promoteri svih TCR serija bi morali više da prate brzine i poštovanje pravila. Po mom mišljenju, kompenzacione težine bi trebale da se ukinu. Dešava se da se neki takmičari namerno kvalifikuje na niže pozicije, kako bi izbegli dodatne kilograme na sledećij trci, ali da i sa tih mesta pobeđuju. Zato to pravilo gubi smisao”, završio je Fulin.