Analiza skandala: Šta će biti sa Gudjir pneumaticima na sledećem WTCR vikendu u Alzasu?

Prvi problem sa Gudjir pneumaticima u Svetskom kupu turing autombila ove sezone dogodio se na Nirburgring-Nordšlajfeu, kad su obe trke na nemačkom autodromu otkazane.

Drugi je bio nešto manjih razmera, u smislu da su trke vožene, ali je čak pet automobila izostalo sa takmičenja, a broj pucanja guma je bio više desetina.

Posle prvog skandala, Gudjir je izdao nekoliko, prilično nejasnih, saopštenja, a proizvođač je navodno sproveo detaljnu analizu i već za sledeći trkački vikend ponudio novu mešavina.

“Nema nikave razlike između pneumatika za endurans trku i WTCR sprint trke. Uporedili smo podatke iz dve serije. Automobili u trkama izdržljivosti voze na jednom setu guma više od devet krugova, dok u WTCR voze samo tri. Napominjemo da su se samo dva brenda žalila na kvalitet pneumatika, i da naša ekipa intenzivno radi sa timovima kako bi bile ispoštovane sve tehničke preporuke zadate za 2022”, pisalo je tada u saopštenju Gudjira.

Posle drugog skandala, kad je Cijan rejsing smatrao da je nebezbedno voziti na takvim gumama i povukao svih pet “lynk&co” automobila iz trka, nije se mnogo reči trošilo na objašnjavanje, a ponovo je rečeno da će biti sprovedena detaljna analiza svih oštećenih pneumatika.

“Sve gume idu za Luksemburg, gde ćemo ih analizirati. Nadam se da ćemo brzo imati rezultate i da ćemo rešiti problem do trkačkog vikenda u Alzasu. Ništa ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo bez analize, ali temperatura asfalta je bila veća od 50 stepeni, a ivičnjaci su uvek problem za čuvanje guma”, rečeno je u Gudjiru posle vikenda na Valelungi.

U svoju odbranu, ovaj proizvođač je rekao da se ekipe ne drže preporučenih podešavanja, već da prave agresivniji setap kako bi automobili bili brži.

Timovi su, s druge strane, oštro demantovali tu tvrdnju, govoreći da se apsolutne drže svih preporuka, ali da gume i dalje pucaju.

WTCR sledećeg vikenda ide na stazu na kojoj nikad pre nije bio – Ano du Rin u Alzasu. Gudjir je u prvom slučaju za dve nedelje dao novu komponentu, dok je ovog puta za isti razmak između dve trke rečeno da nema vremena da se ponudi druga mešavina.

Zanimljiva je činjenica da je Gudjiru ovo treća godina kako snabdeva WTCR pneumaticima, a da se ranijih godina ovako nešto nije dešavalo. Neretko se čuju komentari da organizator serije želi da promeni dobavljača, te da je ovo način da se ugovor raskine što bezbolnije i bez plaćanja penala.

Bez obzira na čiju staranu stanete – timova ili Gudjira – serija je ostala bez dve trke, Cijan rejsing je sigurno izgubio mnogo bodova u Italiji, a štete na automobilima koji su izletali usled pucanja pneumatika su ogromne.

Nije loše podsetiti da pneumatici Jokohama, Hankuk i Kumho, na kojima se vozi u drugim TCR serijam, nisu imali problem sa performansama, bar ne u ovoj razmeri.