Fulin vozi Kamposov TC2 „seat“ u Marakešu!

Ipak mu je uspelo! Petr Fulin, prošlogodišnji osvajač ETC kupa u S2000 klasi, izaći će na start trka Svetskog šampionata turing automobila u Marakešu, kao vozač Kamposovog „seat leona“ TC2 specifikacija.

Tridesetsedmogodišnji Fulin postaće peti češki vozač koji nastupa u Svetskom šampionatu. Pre njega su na WTCC scenu izlazili Adam Lacko (pet startova), Jirži Janak, Jan Vonka i Mihal Matejovski (svi po dva starta).

Valencia_21 (14)Iako se iz Fulinovih skorašnjih reči mogao steći utisak da je WTCC ove godine za njega zatvoreno poglavlje, pregovori o eventualnom TC2 debiju očigledno su vođeni do poslednjeg časa i urodili su plodom.

Kampos rejsing je za celu sezonu prijavio tri TC2 „leona“. Pun program u jednom od njih ima Francuz Džon Filipi, dok se o Fulinovom angažmanu posle Maroka zasad ništa ne govori.

Pošto ekipa Kampos saopštava da će u Marakešu njene boje braniti dva TC1 i dva TC2 automobila, zaključujemo da u akciju, barem tamo, neće stupiti i njihov treći TC2 auto. Otud „B klasa“ Svetskog šampionata na otvaranju sezone 2014. treba da ima petoricu takmičara. Uz Fulina i Filipija („seat“), u njoj voze i Engstler, Di Sabatino (BMW) i Taniguči („honda“).