Timovi Krenek i Engstler testirali u Salcburgu

U okviru priprema za ETCC sezonu 2014. češki tim Krenek motorsport proveo je jedan test dan na Salcburgringu. Po istom poslu na autodromu kraj Salcburga našli su se i ovogodišnji Engstlerovi ETCC vozači, Kristijan Fišer i Plamen Kralev.

Česima je ovo posle Spa Frankoršampa bio drugi predsezonski test. U Austriju su došli sa jednim automobilom BMW 320si, vozio ga je Mihal Matejovski i prešao 41 krug, što je distanca malo duža od 173 kilometra.
Krenek_test_Salzburg (1)
Najbrži krug Matejovskog na ovoj sesiji bio je otprilike 2 stotinke sporiji od onog koji je isti vozač izvezao na ETCC kvalifikacijama na Salcburgringu 2013.

„Drago mi je što sam imao mogućnost da pre starta nove sezone FIA Evropskog kupa turing automobila sezone testiram i na Salcburgringu, na stazi na kojoj sam se prošle godine već trkao. Uglavnom smo radili na podešavanjima šasije i zadovoljan sam vremenima, koja su se postepeno poboljšavala. Auto je funkcionisao bez problema. Kad saberemo podatke s ovogodišnjih testova i iskustvo iz prošlogodišnjeg ETC kupa, konstatujem da smo i tim i ja dobro pripremljeni za dolazeću sezonu i radujem se njenom skorašnjem startu u Francuskoj,“ izjavio je Matejovski posle probnih vožnji.

Krenek_test_Salzburg (4)Šef ekipe, inženjer Jozef Krenek, izneo je svoje utiske: „Test na Salcburgringu prošao je po divnom vremenu i bez ikakvih problema. Iako je na stazi bila prilična gužva, uspeli smo da isprobamo i fino podesimo amortizere i jako smo zadovoljni rezultatom. Sada nas čeka priprema oba automobila za prvu ETCC rundu na Pol Rikaru. Na toj stazi već smo startovali u Formuli Reno 2.0 u Svetskoj seriji, nastup sa BMW-om biće nam premijera i pripreme će morati da budu temeljnije.“

Petr Fulin
, branilac ETCC titule u TC2 klasi, nije testirao u Austriji. Prvi vozač tima iz Praga – i jedan od najboljih u Evropi, po mišljenju Jozefa Kreneka – detaljnije je obrazložio odluku da ove godine ostane u Evropskom kupu.

„Verovatno nije tajna da sam tokom zimske pauze pregovarao o startu u Svetskom šampionatu. Bilo je uslova da uđem u TC2 klasu, ali sam na kraju rešio da ne iskoristim priliku. To je bila jedna od najtežih odluka u mom životu, ali sam sebi rekao da nisam voljan da preduzmem najskuplji korak u karijeri da bih bio jedan od četvorice ili sedmorice vozača u TC2 klasi, u kojoj ne bih ispunio svoj životni san,“ rekao je Fulin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„Učešće u Evropskom kupu smatram najrazumnijom opcijom: imam auto, vozim za ekipu koju poznajem i u kojoj dobro radim sa svim momcima i sa Jozefom Krenekom. U ovom času ne vidim bolji put. Nadam se da ću u ovoj sezoni uživati barem onoliko koliko sam u prošloj,“
zaključio je on.

Staza Salcburgring biće dom treće ETCC runde i pete runde Svetskog šampionata turing automobila od 23. do 25. maja.