Gavrilov trijumfom završio sezonu TCR Evropa, na podijumu Kalehas i Benani

Ruski automobilista Klim Gavrilov trijumfovao je u poslednjoj trci sezone TCR Evropa u Barseloni.

On je zahvaljujući inverznom startnom rasporedu krenu sa pol-pozicije i prilično lako priveo trku kraju kao vodeći.

Dušan Borković nije startovao u drugom sprintu, jer je odleteo za Ameriku, gde bi njegova supruga Andrijana trebalo da se porodi.

Na startu nije bilo ni novog šampiona Mikela Askone i Toma Koronela, koji su otišli u Češku kako bi vozili WTCR trke.
Gavrilov je odlično startovao, a iza njega je Jang savladao Kalehasa za drugo mesto.

Langefeld je upao u sendvič veoma agresivne braće Klere, bilo je udaranja i gurkanja, ali su obojica ostala ispred njega. Holanđanin nije pokazao mnogo motivacije za trkanje, jer je izostanak Toma Koronela sa srke 2 obezbedio treću poziciju u generalnom plasmanu.

Agresivnost je prikazao i Leonov. Prvo je udario u Davidovskog i oštetio svoj auto, a zatim ga je obišao Jelmini, u kojeg je takođe udario krivinu kasnije. Leonov je kasnije odustao zbog oštećenja, a istu sudbinu doživeo je i Davidovski.

Tragičar kvalifikacija Franko Đirolami startovao je ponovo sa začelja i do polovine distance se probio do devete pozicije.

Benani i Taufik sa pozicija četiri i pet su pred kraj distance počeli da pritiskaju Kalehasa. a ned tako daleko vrebala su i braća Klere.

Jang je dva kruga pre kraja dobio kaznu prolaska kroz boks zbog nepoštovanja granica staze, što ga je skunulo sa podijuma i spustilo na 15. poziciju.

Gavrilov je mirno priveo trku kraju i završio sezonu ponedom u “kupri” koju će najverovatnije voziti i 2022.

Drugo mesto zauzeo je Kalehas koji se do kraja teškom mukom izborio sa pratiocima. Treći stepenik podijuma pripao je benaniju, četvrti je bio Taudik, a peto i šesto mesto pripalo je braći Klere.

Sedmo mesto osvojio je Langefeld, osmi je bio Đirolami ispred Galaša i Homole, a bodove su osvojili i Bart, Jelmini, Kolombjani, Pusije i Jang.

U generalnom plasmanu prvi je Askona, viceprvak Đirolami, dok je treći na kraju sezone ostao Langefeld.