Đirolami i Gerijeri ispred Erlahera u prvoj WTCR trci na Mostu

Dvojac Honde Nestro Đirolami i Esteban Gerijeri slavili su u Svetskom kupu turin automobila na autodromu most u Češkoj.

Sa pol-pozicije je krenuo domaći trkač i vajldkard učesnik Petr Fulin u “kupri”. On je još u kvalifikacijama prijavljivao probleme sa kvačilom, što se videlo i na startu. Njega je odmah obišao Đirolami, a lančani udes dogodio se kad je Norbert Mihelis udario u Ivana Milera, a ovaj u Natanaela Bertona, koji je okrenuo Fulina.

U tom karambolu na prvoj krivini najbolje je prošao Gerijeri, koji je sa devete pozicije napredovao do druge.

Trojac Cijan rejsinga Erlaher, Bjerk i Miler održali su se na stazi, Šveđanin i Francuz su propustili branioca titule, koji je tako sa sedme pozicije stigao do treće, pre nego što je na stazu izašlo sigurnosno vozilo. Na restartu je Bjerk propustio Milera, a u nastavku trke nije bilo skoro nikakve akcije, osim što je Haf u pretposlednjem krugu obišao Koronela za deveto mesto.

Erlaher se povremeno približavao Gerijeriju, a Askona je pritiskao Mihelisa za sedmo mesto, ali tu nije došlo do promena u poretku.

Na podijum su se popeli Đirolami, Gerijeri i Erlaher, Miler je bio četvrti, Bjerk peti, Verne je uspeo da stigne do šeste pozicije, a sedmi je bio Mihelis ispred Askone.

Haf je pored karirane zastave prošao deveti, ispred Koronela i Tarkvinija, dok je drugi u generalnom plasmanu Santjago Urutija bio tek 12.

Bodove su osvojili još i Engstler, Ferviš i Boldiž.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Erlaher, koji je povećao vođstvo ispred Urutije i Vernea.

Druga trka je na programu danas od 17.10. a sa pol-pozicije kreće prvak TCR Evropa Mikel Askona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*