Gerijeri pobednik haotične trke 2, prišao na 10 poena Mihelisu, Miler ispao iz dalje borbe za titulu

Pretposlednja trka sezone Svetskog kupa turing automobila bila je sigurno najuzbudljivija ove godine.

Promenljivi uslovi na Sepangu doveli su do toga da u trci 2 većina vozača startuje na dva slika i dva pneumatika sa profilom, što se ispostavilo kao loša odluka, a pokazalo se to već u drugom krugu.

Svi vozači “hjundaija” startovali su upravo na toj kombinaciji guma, što je dovelo do toga da počnu da tonu u plasmanu odmah na početku. Posle nekoliko snažnih udaraca u Ivana Miler, Katsburg je je izleteo sa staze, posle čega se i zapalio, a na travi se našlo još nekoliko vozača uključujući i Mihelisa.

Trka je prekinuta, a mnogo teških reči razmenjeno između Milera i Katsburga. “Hjundai” je tokom prekida osposobljen za nastavak, ali Holanđaninu nije dozvoljeno da učestvuje u daljem toku trke 2.

Posle skoro sat vremena, trka je ponovo puštena, vođena sigurnosnim vozilom, a za startni raspored je uzet poredak iz drugog sektora drugog kruga, što je na čelo stavilo Đirolamija i Gerijerija, Mileru je pripala peta pozicija, a Mihelisu 13.

Dva kruga je kolonu predvodilo sigurnosno vozilo, a kad se ono sklonilo, Đirolami je, očekivano, odmah propustio Gerijerija, kao i Farfus Mihelisu.

Mađar je u naletu preticao iz krivine u krivinu, da bi se posle samo dva kruga u trkačkom tempu našao na osmoj poziciji iza Erlahera. Prema onome što je rekao preko timskog radija, nije se usudio da uđe u duel sa mladim Francuzom, jer nije želeo da rizikuje duel i potencijalno oštečenje ili izbacivanje iz trek.

Za to vreme Gerijerija niko nije ugrožavao, ali su Askona i Kristoferson bili izuzetno raspoloženi za trkanje. Španac je izbio na drugu poziciju, a Šveđanin na treću ispred Đirolamija. Miler je ostao zaglavljen iza Čekona, a šesto mesto na cilju ga je izbacilo iz dalje borbe za titulu.

U generalnom plasmanu Mihelis i dalje vodi, ali je njegova prednost pala na 10 poena u odnosu na Gerijerija. U poslednjoj trci upravo Norbi kreće sa pol-pozicije.

Trka 3 je na programu od 13.45.