GM Rejsing i ASK Sport Auto Vesnić zajedno u sezoni 2015.

Saradnja dva srpska automobilska kluba započela je pre nekoliko sezona od domaćih takmičenja do nastupa u okviru šampionata centralne Evrope 2013. Ovih dana u garažu ASK Sport Auto Vesnić stigao je i SEAT Toledo S2000 WTCC, automobil sa kojim Rudi Pešović najavljuje povratak na evropsku scenu, a za čije će održavanje i pripremu za takmičenja biti zadužen iskusni tim iz Užica.

Podsetićemo vas da je u sezoni 2013, kada je Milovan Vesnić postao šampion centralne Evrope na kružnim stazama, u okviru iste serije nastupao i Rudi Pešović za volanom nekonkurentne Alfe 147 SP. Ambicije su porasle pa je nakon konsultacija i pregovora nabavljen bivši fabrički Seat Toledo S2000 WTCC sa kojim će Pešović pokušati da sledeće godine uđe u borbu za sam vrh šampionata centralne Evrope.

„Nakon deset godina trkanja, pauza ove sezone mi je teško pala, ali je bila potrebna da složimo sve kockice. Nakon nastupa na evropskim stazama i saveta Mikice Vesnića odlučio sam da je CEZ prava serija za mene. Alfa sa kojom sam do sada nastupao je prodata i ulazimo u novi veliki projekat“, poručio je Pešović.

vesnic i pesovic seat005

„Dugo smo zajedno tragali za pravim automobilom i odluka je pala na Toleda koji bi trebao da bude odlična osnova za konkurentan auto u klasi do 2000 ccm. Pred nama je dosta posla, ali se nadam da će automobil do aprila biti potpuno spreman da se uhvati u koštac sa evropskom konkurencijom. Uz ekipu i savete Mikice Vesnića verujem i da ću ja uz malo treninga i uvozavanja moći da pružim maksimum“, optimista je Pešović.

Seat Toledo S2000 WTCC je u Srbiju stigao iz Danske gde je nekoliko godina uspešno nastupao u okviru domaćeg DTC šampionata a kao jedan vlasnika pojavljuje se i poznati danski automobilista i učesnik u WTCC Mihel Nikjer. Počev od priprema pa sve do tehničke podrške na budućim takmičenjima od sada će stajati ASK Sport Auto Vesnić.

„Pešović i ja već mesecima kujemo zajedničke planove. Automobil je sada tu i na nama je da odradimo pripreme za iduću godinu. Ovo nije prvi put da moj tim pruža tehničku podršku kolegama vozačima, a iskustvo i rezultati koje smo postigli tokom gotovo 40 godina bavljenja automobilizmom samo nam govore u prilog. Seat će uskoro biti rasklopljen do poslednjeg šrafa i sezonu 2015 će dočekati kao potpuno nova trkačka sprava. Staćemo iza Rudija i na svim trkama na kojima bude nastupao ekipa naših mehaničara biće zadužena za pripremu automobila“, izjavio je Vesnić nakon prvih „pregleda“ Toleda S2000.

Pregovori za nov motor vode se sa čuvenim tjunerom Seatovih modela Lehman Motorentehnik što govori sa kolikom ozbiljnošću se ulazi u ovaj projekat. Nesumnjamo da će kao plod ove saradnje u Srbiju 2015. stići još dosta pehara sa poznatih evropskih autodroma, a sam srpski auto sport jači je za još jedan vrhunski automobil.