U sezoni 2015. će se voziti i TC3 Azija!

Posle najave da će se sledeće sezone voziti nova internacionalna turing serija TC3, organizatori novog takmičenja najavili su i sestrinsku seriju TC3 Azija.

Kako je rečeno, to je sledeći korak ka cilju vraćanja “turing piramide”, sa automobilima koji mogu da se takmiče na nacionalnom, regionalnom i internacionalnom nivou.

Seriju TC3 Azija predvodiće Dejvid Sonenšer koji ima bogato iskustvo u azijskom motorsportu. Najuspešniji je bio na čelu Azija turing kar serije od 1997. do 2011. godine, kada je sa svojom kompanijom Motorsport Azija uspešno promovisao i GT Azija i šampionat Porše Karera kup Azija.

“Moje višegodišnje iskustvo promocije serije GT Azija mi govori da je vreme za novu kategoriju. To je, zapravo, pravi trenutak da se obnovi regionalno turing takmičenje u Aziji, koje će biti dovoljno jako da nasledi Azijsku turing seriju koju sam takođe godinama promovisao”, kazao je ovim povodom Sonešer.

download

“Danas postoje mnogi vozači i timovi u zemljama Dalekog istoka koji traže konkurentnu seriju za atraktivne automobile dostupne privatnicima. TC3 Azija može biti odgovor njihovim željama”, pojasnio je on.

Serija bi trebalo da obuhvati sedam trkačkih vikenda, a inauguraciona sezona bi delila neke vikende sa TC3 internacionalnom serijom i GT Azija. Popularnost motorsporta u Aziji ubrzano raste i jaka medijska pokrivenost dovešće nove trkačke brendove i brojnu publiku novoj seriji.

Kompletan kalendar za 2015. godinu, kao i novi detalji TC3 Azija, biće objavljen do kraja septembra.