“Golfovi” Leopard rejsinga završili u Kini

Kineska ekipa Timvork motorsport kupila je oba “golfa GTi TCR” koja su se prošle godine takmičila u TCR Internacionalnoj seriji, automobile koji su Stefana Kominija doveli do druge uzastopne titule, a Žan-Karla Vernea do trećeg mesta u generalnom.

Ova transakcija ponovo dovodi u pitanje kampanju Leopard rejsinga u globalnom šampionatu Marčela Lotija.

U svakom slučaju, ako projekat pod tim nazivom i ne preživi, to ne znači da je ekipa WRT ostala bez opcija u TCR Internacionalnoj seriji, ali je sigurno da eventualni nastavak takmičenja neće izvesti sa prošlogodišnjim automobilima.

Timvork motorsport smatra se jednim od najuspešnijih nezavisnih timova u Aziji. Tokom 2016, ova postava se takmičila u TCR Azija, turing prvenstvima Kine i Hong Konga, u GT šampionatu Kine i na Velikoj nagradi Makaua.

Vozač Timvorka Kevin Ce rangiran je kao apsolutno drugi u TCR Azija 2016, gde je osvojio amatersku titulu, dok je tim završio sezonu na drugom mestu.

Uvidevši rast TCR koncepta, ekipa će u 2017. intenzivnije baviti TCR kategorijama u Aziji i Kini, dok će CCTC program, u kojem je kao nezavisni učesnik osvojila naslov 2016, biti okončan.

Timvork će u TCR ubuduće uputiti više resursa nego dosad, a dvojica njegovih dugogodišnjih CCTC vozača, Sani Vong i Aleks Hui, treba da startuju i u kineskoj, i u kontinentalnoj seriji.

Bogatiji za dva nova automobila, Timvork sa većim brojem lokalnih pilota pregovara o učešću u navedenim TCR prvenstvima.

TCR Azija 2017. startuje sa Međunarodnog autodroma Sepang, rundom planiranom za 10-12. mart.