Seat sport podigao snagu “leona TCR” na 350 KS

Seat sport iskoristio je zimsku pauzu da ojača svoj “leon TCR”, model sa sekvencijalnim menjačem, koji će učestvovati u TCR Internacionalnoj seriji 2017. i drugim TCR prvenstvima širom planete.

Zahvaljujući promenama na softveru, snaga je u odnosu na pređašnje godine porasla za otprilike 20 KS, i sada dostiže 350 KS.

Auto iz Martorela dovezao je Kominja do vozačke TCR titule 2015, a Švajcarac je na putu do prve krune nadmašio rivale koji su takođe bili u kokpitima “leona”.

Protekle sezone, konkurencija je bila i brojnija i ozbiljnija. “Leon”, sada sa sufiksom TCR, dočekao ju je sa radikalnim izmenama na aerodinamici i, još važnije, sa novom namenskom trkačkom transmisijom. Umesto ćuljivog DSG menjača, ugrađen je šestostepeni sekvencijalni kuće Sadev.

DSG transmisija i dalje se montira na model “seat leon kup rejser”.

“Leon TCR” je 2016. osvojio titulu u novoj kategoriji i postao je “TCR auto godine” zahvaljujući rezultatima ekipa Kraft-Bambu i B3 rejsing.

Za 2017. Španci su se pozabavili snagom motora, kako objašnjava direktor Seat sporta Haime Puđ.

“Hteli smo da povećamo snagu našeg “seat leona TCR”, na tome smo počeli da radimo još prošle godine i sada mogu da kažem da smo došli do 20 KS više, što znači da smo granicu pomerili na 350 KS.”

“Pošto smo se 2016. pojavili na pistama sa potpuno novim aerodinamičkim paketom, sada smo mogli da se koncentrišemo na motor. Dosad nije bilo razlike u snazi u odnosu na “kup rejser” sa DSG menjačem, ali sada smo razvili softver i oni koji voze TCR svakako će osetiti razliku.”

Opisana intervencija izvedena je sa jednom jedinom namerom: “Kao i uvek, želimo da se borimo za pobede u svim šampionatima u kojima učestvuje naš “leon TCR”. To je cilj koji smo imali na umu kada smo se prihvatili posla”, kazao je Puđ.

2 Comments

  1. Hm, jasno ko dan. Prošle godine su gurali GOLF kao nov auto, jer da nisu to uradili niko ga ne bi kupio. Sada je GOLF šampionski auto ( naravno, sa klirensom nižim od seata i sa jačim motorom ). A sada, da SEAT ne bi bio zapostavljen, sada kao pojačavaju motor i biće on šampionski auto. Providno za onoga ko zna da čita između redova. Plus, vest objavljena 1 dan nakon saznanja da Komini i Verne ne voze GOLF ove godine 🙂 Što bi rekao Senna, POLITIKA. Moj savet Borkoviću, da ode u JAS MOTOSPORT kod Marijanija i da kaže: Dobar dan, ja želim da osvojim titulu u 2017. Hoću najbolji auto i tim. Da li vi to možete ? Ubeđen sam, da će osvojiti nekoliko pol pozicija i nekoliko drugih mesta, iz toga ide nekoliko pobeda jer Borković ima mentalitet da izveze to na čelu, kao u Suzuki. Od onih pozicija sa 3,4 i 5 mesta ide isto dosta bodova. Zatim inverzni start isto će pokupiti bodove jer će se polupati ovi ispred na dosta trka. Zatim bodovi sa kvalifikacija. Komini je precenjen jer je ove godine dobio najbolji auto, Neš se slupao na Makau, itd…NAJVAŽNIJE JE OD SVEGA DA PAMETNO OTVORI SEZONU, DA NE SRLJA, I DA IZBIJE NA ČELO. JER AKO MORA DA JURI KASNIJE BODOVE ONDA MORA U RIZIK I TO NIJE TO. PRIMER JE ETCC KADA JE MOGAO DA KALKULIŠE LEPO.

  2. Zaboravio sam da kažem da je HONDA auto sa najboljim startom. Dobro startuju i SEATI KRAFT BAMBOO tima, nezvaničnog fabričkog tima, primer trka u Bahreinu, kao iz katapulta su poleteli ! Videli su da su preterali pa su im “zavrnuli” motor. Onda kad su videli da je GOLF loš onda su napravili strategiju da guraju GOLF. Hondu ne sme niko da dira jer bez Honde nema raznovsnosti brendova ! U interesu Lotija je da Honda pobeđuje, samo na žalost to je radio GRAČEV ?! Plašim se da Komini ne uzme Hondu !!! Duco reaguj !!!

Comments are closed.