Kraj blamiranja? Prosport umesto Nika rejsinga i TCR kao cilj 2018.

Posle godine u kojoj se propisno izblamirao najavljujući WTCC nastupe i odustajući od njih, švedski tim Nika internacional prepustio je svoje međunarodne trkačke aktivnosti entitetu pod imenom Prosport AB.

Nika rejsing sproveo je poslednju, uz to parcijalnu WTCC kampanju još 2015. U kokpitu tada nove “honde sivik” smenjivali su se Rikard Rajdel i Nestor Đirolami. Avantura je trajala pet takmičarskih vikenda, s finalnim startom na ulicama Vila Reala, posle kojeg je automobil završio u garaži.

“Honda” je za 2016. prodata Zenge motorsportu, a Šveđani su najavili da će se u Svetski turing šampionat vratiti sa “ševroletom RML kruz” koji je trebalo da vozi bivši formula trkač Jon Brajant-Majsner.

To se, međutim, nikada nije dogodilo: imena ekipe i vozača samo su figurisala na listama prijavljenih od početka do kraja WTCC sezone, a da se nijednom nisu pojavili na pisti.

Promena imena, moguće i vlasništva nad timom, donela je i nove ciljeve. WTCC se više ne pominje, sada je meta TCR Internacionalna serija, ali ni ona pre 2018. godine.

“Drago nam je što će Prosport posle dve godine neizvesnosti i nestanka s trkačkih staza konačno krenuti s mrtve tačke. S našim partnerima nastavićemo s aktivnostima na međunarodnoj areni, u 2017. u profesionalnom jedriličarstvu, a u TCR Internacionalnoj seriji tokom 2018. godine”, navodi se u saopštenju Prosporta.

U istoj objavi ističe se još jedan detalj: projekat koji je Nika nameravala da izvede u Skandinavskom turing šampionatu neće biti poveren Prosportu, već drugoj firmi.

1 Comment

  1. Velika šteta šro je Đirolami imao pogrešan izbor za WTCC debi sa ovim šveđanima. Gerijeri je sa onim raspalim Cruzom ostavio impresivan utisak. Đirolami je trebao na Termama takođe, ali šta je tu je. Mislim da je Đirolami bolji od Gerijerija, u rangu Lopeza.

Comments are closed.