Grošek pobednik drugog sprinta u Poljskoj, Vesnić odustao zbog problema sa automobilom

Poljak Bartoš Grošek u “audiju RS3 LMS” pobednik je druge trke TCR Istočna Evropa na autodromu Tor Poznanj.

Debitant u šampionatu, on je startovao sa inverzne pol-pozicije i održao se u vođstvu od početka do kraja distance.

Srpski predstavnik u ovom takmičenju Milovan Vesnić imao je problem sa automobilom u krugu za zagrevanje. On je skrenuo u boks, zamenjen mu je alternator, izašao je na stazu, ali problem nije bio rešen, pa je odustao.

Kako strim Kreator TV i lajv tajming nisu radili tokom trke, donosimo vam nezvaničnu informaciju da su se osim Grošeka na podijum popeli i jučerašnji pobednik Mihal Makeš, kao i trećeplasirani Sebastijan Štajbel, obojica u “kuprama”.

Jedan od domaćih vozača, Lukaš Stolarčik, vodio je bitke za mesto na pobedničkom postolju, ali je njegov “audi” eliminisan u osmom od 16 krugova, posle bliskog susreta s Makešom.

Četvrti je kroz cilj prošao Šimon Jablonski, ispred odličnog Đakoma Germandija, koji je startovao sa devete pozicije i na stazi savladao Tomaša Pekarža. Vodeći u generalnom plasmanu nije završio trku zbog kvara poluosovine u poslednjem krugu.

Bodove su osvojili još i Karol Vitke, Tomaš Žepecki, Sanel Ćehić i Jakub Višomirski, dok je Radim Adamek poslednji prošao pored karirane zastave, ali nije ušao u zonu poena.

Prema provizornim rezultatima, Makeš ima 123 boda i novi je lider serije, Pekarž je posle vikenda u Poznanju prvi put pao na drugo mesto na tabeli (114 poena), treći je Štajbel sa 75.

Sledeći trkački vikend planiran je za 23. jul na autodromu Grobnik u Hrvatskoj.