Grošek slavio na domaćem terenu, Vuković nije završio trku na Poznanju

Poljski automobilista Bartoš Grošek pobednik je druge trke TCR Istočna Evropa koja je vožena na stazi Tor Poznanj.

On je sa pete pozicije odmah posle starta stigao do trećeg mesta i onda je sačekao da se rasplete duel između Janika i Vukovića i nekoliko krugova kasnije savlada vozača “megana” za lidersku poziciju.

Na startu je Štajbel ostao ukpopan, ali, na sreću, niko od konkurenata nije udario u njega.

Vođstvo je preuzeo Janik, a Vuković je odmah pokazao namere da to vođstvo preotme. To mu je uspelo na ulazu u Baba Jaga krivinu, ali se odmah videlo da njegov automobil, opterećen dodatnik balastom od 40 kg, nema tempo da se odupre Grošeku.

Uzbudljivu partiju priredili su Janik i Čižek, u borbi za treće mesto, a kao pobednik iz tog duela na kraju je izašao Čižek, koji se bacio u poteru za Vukovićem. Njegov posao je otežavao Semerad, pa su njih dvojica imali nekoliko lepih duela.

Na polovini distance odustao je Milan Vuković zbog problema sa hladnjakom, a slična sudbina zadesila je njegovog oca, par krugova kasnije.

Grošek je za to vreme napravio značajnu prednost, pa je ostalo da se razreše druga dva stepenika podijuma, što se dogodilo u zadnjem krugu.

Čižek je napravio grešku, izleteo u travu, pa je drugi pored karirane zastave prošao Semerad, ispred Janika.

Grošek je posle poljske runde novi vodeći u generalnom plasmanu, a sledeća runda je na stazi Grobnik u Hrvatskoj za mesec dana.