Magnus pobednik prve trke na Aragonu, na podijumu Haf i Berton

MAGNUS Gilles (BEL), Comtoyou Team Audi Sport, Audi RS 3 LMS, portrait, podium, portrait, during the WTCR - Race of Spain 2022, 4th round of the 2022 FIA World Touring Car Cup, on the MotorLand Aragon from June 24 to 26 in Alcaniz, Spain - Photo Frédéric Le Floch / DPPI

Vozač Komtuju rejsinga Žil Magnus pobednik je prve trke četvrtog vikenda Svetskog kupa turing automobila.

On je na Motorlandu Aragon startovao sa pol-pozicije i tokom cele dostance morao da se brani od Roba Hafa.

Haf je drugo mesto osvojio posle odličnog manevra na drugoj krivini, kad je Erlaher pokušao da obiđe Bertona, ali ih je Britanac obojicu nadmudrio.

Erlaher je imao nekoliko oštećenja na automobilu posle tog duela, pa su ga obišli timski kolega Miler, ali i dvojac BRC rejsinga Askona i Mihelis.

Miler je nešto kasnije izgubio poziciju, jer ga je prošao Askona, koji je do kraja trke disao za vratom Bertonu, ali nije uspeo da ga obiđe.

Timska igra Cijan rejsinga ponovo je aktuelna, Miler je pustio Erlahera na šestu poziciju, dok je Urutija dobio naređenje da ostane iza ove dvojice.

Na cilj su iza osvajača podijuma Magnusa, Hafa i Bertona stigli Askona, Mihelis, Erlaher, Miler, Urutija i Bjerk.

Benani je u finišu sprinta nadmašio dvojac Minih motorsporta Gerijerija i Đirolamija i osvojio desetu poziciju.

Askona i dalje vodi u seriji sa 101 poenom, ali je novi drugoplasirani Magnus koji ima samo osam poena manje, dok treću pozocoju dele Đirolami i Erlaher koji za liderom kasne 22 boda.

Druga trka je na programu od 15.15.