Gudjir cepelin ponovo leti evropskim nebom

Cepelin kompanije Gudjir vraća se na Evropsko nebo nakon višegodišnje pauze i po njemu će putovati narednih godina.

Probni let iz nemačkog Fridrihshafena izveden krajem maja bio je i prvi let Gudjirovog cepelina na Starom kontinentu od 2012.

Povratak legendarne marketinške ikone najnovija je investicija Gudjira u Evropi. U najznačajnije skorašnje investicije spadaju i osvežavanje evropske game nagrađenih proizvoda u poslednjih 18 meseci, novo medijsko partnerstvo i povratak međunarodnom automobilskom sportu.

„Cepelin kompanije Gudjir već skoro sto godina budi maštu potrošača i entuzijasta u Sjedinjenim Američkim Državama i širom sveta”, izjavio je Majk Ritokoski, potpredsednik i marketing direktor evropskog Gudjir ogranka. „Ponovni dolazak cepelina u Evropu dugo se očekivao i predstavlja odličan način da obeležimo svoj povratak međunarodnom auto-sportu, novo medijsko partnerstvo sa Eurosportom i nove vrhunske pneumatike u setu naših proizvoda.”

Gudjirov cepelin na nebu iznad Starog kontinenta biće vazdušna letelica Cepelin NT u bojama kompanije Gudjir, a njime će upravljati kompanija iz Fridrihshafena u Nemačkoj. Probni let predstavlja najnovije poglavlje u istoriji skoro stogodišnje saradnje između kompanija Gudjir i Cepelin.

Letelica je duga preko 75 metara – skoro tri četvrtine dužine fudbalskog terena – a visoka skoro 18 metara. Dok u prepoznatljivoj plavoj i žutoj kombinaciji boja bude plovio nebom iznad Evrope, cepelin će istovremeno imati ulogu ambasadora slavnog američkog brenda pneumatika, doprineće nastanku jedinstvenih vazdušnih snimaka trkačkih događaja i obavljaće komercijalne letove po Nemačkoj.

Iako se češće može videti na važnijim sportskim događajima u Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući Naskar trke, NBA utakmice i PGA golf dešavanja, cepelin kompanije Gudjir predstavlja i evropsku ikonu. Vazduhoplov pod nazivom Evropa prvi put je došao na Stari kontinent u martu 1972. i narednih 14 godina leteo je evropskim nebom.

Pojavljivao se na brojnim značajnim sportskim i kulturnim događajima, između ostalog i na F1 Velikoj nagradi Nemačke 1985. na Nirburgringu, na turniru Rolan Garos 1986. godine i na čak dva britanska kraljevska venčanja, nakon čega je 1986. otišao u penziju.

Gudjirov cepelin će sledećih nedelja leteti na teritoriji Fridrihshafena i po širim oblastima Nemačke. Planirano je da omogući snimke iz vazduha nekih glavnih evropskih auto-trka ove godine, što će značajno doprineti povratku kompanije Gudjir na međunarodnu trkačku scenu.

Photo Clement MARIN

Gudjir je imenovan za zvaničnog dobavljača pneumatika za LMP2 klase Svetskog endurans šampionata, kao i Evropske Le Man serije od sezone 2021. Istu ulogu od ove sezone ima u Britanskom turing prvenstvu, a preko medijskog partnerstva sa vodećom sportskom TV mrežom Eurosport i u Svetskom kupu turing automobila.

Od 2020. sezone nadalje Gudjir je zvanični liferant pneumatika i za Pure ETCR, prvi multibrend šampionat električnih turing automobila.