Haf: Ako treba, proveo bih još 12 meseci bez pobede, samo da ponovo osvojim Makau

Photo Antonin Vincent / DPPI

Rob Haf je prošlog vikenda postao najuspešniji takmičar u istoriji Makaua, jer je pobedio deveti put i tako pretekao motociklistu Majkla Ratera sa kojim je dosad delio prvo mesto sa osam trijumfa.

To je ujedno i prva Hafova pobeda u 2017, iako je pred početak sezone najavljivao da će se boriti za titulu, pa i važio za jednog od favorita, i to pošto je iz fabričkog programa Honde prešao u “C-elize” privatne ekipe Minih motorsport.

“Imali smo zaista tešku godinu”, rekao je Haf, koji je 2017. osim WTCC-a vozio i TCR internacionalu seriju i Kinesko turing prvenstvo. “Izgleda da sam ove sezone bio veoma uspešan svuda gde sam gostovao, osim ovde, u WTCC-u, što je šteta jer mi je on prioritet.”

“Bili smo veoma brzi svakog vikenda, ali smo u pojedinim kritičnim trenucima pravili male greške, i ja kao vozač, i ekipa, i tako smo upropašćavali vikende.”

“Međutim, nije me briga što smo imali lošu sezonu, naprosto nismo imali sreće.”

“Bilo mi je stalo da u Makauu svi prevaziđemo usrani deo onoga što nam se ove godine dešavalo i da dođemo do ovog vikenda, kad ni fabrički timovi ni bilo ko drugi nije mogao da nas pipne.”

“Svi će se u ekipi složiti da bi radosno prošli kroz još 12 meseci malera da bismo ponovili ovakav vikend.”

Haf je u Makauu doživeo i incident, kad je u subotnjoj trci Mihelis udario u zid, a onda je u lančanom sudaru stradao upravljački mehanizam Minihovog “sitroena”.

Photo Antonin Vincent / DPPI

Minih motorsport je završio popravku u nedelju u pola tri ujutru, a Haf se početno plašio da neće moći da se trka i da iskoristi pol-poziciju za glavni sprint. Nju je osvojio, kako je rekao, “najboljim krugom koji je ikada izvezao u Makauu i u kojem ništa nije ostavio u rezervi”.

“Moj auto je bio uništen i mislio sam da nema šanse da ćemo se trkati. Bio sam toliko ljut, jer sam učestvovao u incidentu s kojim nisam imao veze, a on je mogao da me liši prilike da startujem s pol-pozicije na mojoj omiljenoj stazi, na kojoj sam jurišao na rekord. Bio sam potpuo deprimiran.”

“Viđao sam situacije da fabrički timovi nisu mogli da poprave tako teško oštećene automobile, ali su moji momci uradili najneverovatniji posao, a tim menadžer Dominik Grajner poslao mi je video.”

“Od četiri sata nisam više mogao da spavam, bio sam isuviše uzbuđen i sišao sam da se i ja uključim i vidim šta se dešava.”

“Auto nije bio sto odsto ispravan, ali su mi dali auto sa kojim sam pobedio. Mi smo mali privatni tim sa samo šest mehaničara, ali su svi dali svoj doprinos i upalilo je.”

“Odužio sam se momcima pobedom. Siguran sam da će vam, ako ih pitate, svi oni reći da je vredelo rezultata”, završio je bivši WTCC šampion.