Keslovski: Dominacija Tojote u Naskaru 2017. bila je onakva kakva se viđa u Formuli 1

Photo by Chris Graythen/Getty Images

Bivši Naskar šampion Bred Keslovski uporedio je dominaciju Tojote u sezoni 2017. sa onom koja karakteriše razlike u performansama timova Formule 1.

Tojota je ove godine nastupila s novim “kamrijem”, kome je značajno poboljšala aerodinamička svojstva. Ford je izveo tek minimalna unapređenja svog “fjužna”, dok Ševrolet nije preduzimao značajnije modifikacije modela “SS” od prelaska na Naskar automobile šeste generacije 2013. godine.

Šampion tek završene sezone postao je Tojotin vozač Martin Trueks Mlađi, koji se na čelu tabele nalazio tokom većeg dela godine i osvojio je svoju i prvu titulu za tim Furničur rou pobedom na nedeljnoj trci na Homstedu, Florida.

O nadmoćnosti Tojote govori podatak da su njeni vozači osvojili 16 trka Naskar sprint kupa, dok su suparnici Ševrolet i Ford slavili po deset puta u sezoni.

Keslovski ističe da je potencijalna dominacija “tojote kamri” bila predvidljiva od momenta kad je auto prvi put prikazan.

“Kad su taj auto izveli na asfalt na Dejtoni i kad smo svi imali prvu priliku da ga vidimo, javile su se dve reakcije. Prva – nismo mogli da verujemo da je Naskar to odobrio. Druga – bili smo impresionirani onim što je izveo Tojotin tim dizajnera”, kaže Keslovski.

Photo by Jared C. Tilton/Getty Images

“Ne verujem da je iko drugi imao bilo kakve šanse ove godine, sve od trenutka kad je ta stvar odobrena i izvedena na stazu.”

“Osećaj je donekle bio kao u Formuli 1, gde imate auto koji iz garaže izađe daleko bolji od svih ostalih, a vama su ruke vezane, jer vam nije dozvoljeno da na svom automobilu učinite bilo šta da ga dostignete, jer Naskar to treba da odobri.”

Keslovski vozi za tim Rodžera Penskea, koji koristi siluetni “ford fjužn”. Šasija automobila je iz 2016, otad nije unapređivana i planirano je da se ponovo koristi iduće sezone.

Ševrolet nije imao nijednog vozača u kvartetu koji je na finalnoj rundi sezone odlučivao o naslovu. Marka s leptir mašnom u 2018. prelazi na novu šasiju i “ševrolet SS” biće zamenjen “kamarom ZL1”.

“Ne znam šta će se dešavati 2018”, nastavlja Keslovski, koji je sezonu 2017. završio kao četvrti u generalnom. “Pretpostavljam da će Ševroletu biti dozvoljeno da dizajnira auto na isti način na koji je to učinila Tojota, ali Ford trenutno nema nikakve planove da to učini. U tom slučaju, dogodine će nas dobro isprašiti. Videćemo.”

Analiza Breda Keslovskog nije jadikovka poraženog pretendenta na tron, on je pohvalio je Martina Trueksa Mlađeg i njegov mali Furničur rou tim zbog svega što su prikazali tokom godine.

“Mislim da je Martin oduvek bio prilično dobar vozač i ne mislim da se on zaista promenio. Svakako sedi u sjajnom automobilu i mislim da bi verovatno i on to kazao. Ali, činjenica je da je nadmašio sve ostale vozače Tojote i za to zaslužuje priznanje.”

“Ima dobre ljude oko sebe. Barni Viser, koj vodi taj tim, verovatno ne dobija dovoljno priznanja za sve što je izveo. On je došao i na neki način je održao lekciju vlasnicima drugih timova o tome kako se osvaja ova serija. Doveo je Martina u sjajan položaj, a ovaj je to maksimalno iskoristio, zato zaslužuje veliko priznanje”, zaključio je 33-godišnji Keslovski, Naskar kup šampion 2012.