Haf: Bio sam kolateralna šteta na krivini 1

Druga trka Roba Hafa u Budimpešti okončana je već na prvoj krivini u prvom krugu. Englez je primio bočni udarac „sitroena C-elize“ u zadnji levi točak, oslanjanje na „vesti“ polomilo se istog trenutka i žuta „lada“ #12 mogla je samo da produži do boksa, da tamo stane i ostane.

S obzirom na startnu poziciju 4 i na konfiguraciju Hungaroringa, Haf je verovao da ima šanse za solidne poene u trci 2, ali mu oni nisu bili suđeni. Rob nam je opisao šta se na startu dogodilo.

HUNGARY_237 HUNGARY_238„Ma me je udario u krivini 1 i izbacio me je. Šteta, ali svi su prebrzo ušli u krivinu 1, mnogi su proširili putanju, sišli sa staze i, naravno, svi su morali da se vrate. Nažalost, ja sam ispao žrtva. Ja sam inicijalno dobro krenuo, ali su onda točkovi počeli da se vrte u mestu, imamo problema sa mapiranjem motora za start, na tome moramo da poradimo.“
HUNGARY_239 HUNGARY_240
Sa fotografija bi se reklo da je kineski trkač otpozadi zadobio udarac koji ga je gurnuo na Hafa, ali to Britancu neće biti uteha. Treći put ove sezone točkovi „veste“ stradaju u bočnim kontaktima. Iz trke 1 u Argentini na sličan način su eliminisani i Tompson i Haf, a svetskom prvaku iz 2012. sada se to ponovilo u Mađarskoj. Da li je konstrukcija „lade“ isuviše krhka za ovakve situacije?

„Izgleda, ali popravljamo tu poziciju i rešićemo stvar“, odgovorio je Haf, žureći da čestita Norbertu Mihelisu i Tomu Koronelu na sjajnim postignućima u trci 2.

HUNGARY_241
Sa vikenda na kojem se nadao bodovima, pa čak i podijumu na inverznom startu, as Lada sporta izvukao je samo mršava 2 poena za deveto mesto u trci 1. Prilika da Lada sport počne da sanira slabe tačke kakve su mapiranje motora i oslanjanje pruža se već ove nedelje, pošto tim ostaje na Hungaroringu, gde će testirati u utorak i sredu, pojačan i gostujućim vanevropskim i evropskim trkačima.