Haf: Lada je u WTCC-u samo zahvaljujući Šapovalovu

WTCC šampion iz 2012. Rob Haf već dve godine vozi za fabrički tim Lade i nesumnjivo zna mnogo detalja o celom projektu. Iako verovatno ume da kaže tek nekoliko reči na ruskom, a i to su po svoj prilici psovke, tim je sigurno jako dobro upoznao.

Haf se dosta namučio tokom prve polovine prošle sezone sa “ladom grantom”, koja se jedva mogla nazvati dobrom osnovom za trkački automobil. Ipak, on je uspeo da izvojuje dve pobede u tom autu, jednu u Pekingu, drugu na finalnoj rundi u Makuu.

Za tekuću sezonu, Lada je napravila novi automobil TC1 specifikacija, a “vesta” je svakako mnogo bolja takmičarska osnova od bilo kojeg prethodnika iz game ruskog proizvođača. Iako su u Lada sportu raspolagali ograničenim vremenom za njen razvoj, pa zbog toga i dalje imaju tehničkih problema, svi se slažu u oceni da je pred njom svetla budućnost.

lada huffKako tim dolazi iz Rusije, mnogi ga vide kao ekipu s neiscrpnom vrećom novca, ali stvarna situacija je sasvim drugačija: napori ove fabrike se razlikuju od svih drugih u Svetskom turing šampionatu.

“Fabrički program Lade nije kao Sitroenov ili ranije Ševroletov, oni su se trkali u marketinške i reklamne svrhe. Tehnički, Lada je ovde samo zbog toga što Viktor Šapovalov voli ovaj sport i što je započeo ovaj projekat. Prvo uz pomoć Lukoila, zatim Rosnjefta. Lada je ovde samo zbog njega”, objašnjava Rob Haf.

Viktor Šapovalov je 2007. osnovao sopstveni tim nazvan Ruski medvedi. Prvo su se takmičili u holandskom Superkar čelendžu, a potom su ušli i u WTCC. U 2007. su se trkali s BMW-ima, ali su već 2008. prešli na “ladu 110”, a u 2009. na “prioru”.

lada 110 OK3_4390Ruski brend stao je iza projekta tek 2009. godine, kada se tim prvi put pojavljuje pod nazivom Lada sport i ulazi i u konstruktorski šampionat. Zbog nepostojanja želje tadašnjeg rukovodstva kuće da dalje ulaže u auto-trke, proizvođač iz Toljatija napustio je WTCC već po isteku sezone 2009, a povratak je usledio tek 2012.

“Lada se zaista mnogo trudila u poslednjih nekoliko godina, jer je napravila tri različita automobila u pet sezona (“granta TC2T”, “granta TC1” i “vesta TC1″). Momci su stvarno ozbiljni u ovome što rade”, primetio je Haf.

Opsežan angažman francuske Oreke u celom programu sugeriše da je ekipa s tehničke strane sada na pravom putu. U poslednje vreme, Ladini vozači su u sredini ili na čelu kolone, tamo gde ima puno akcije. Haf je jedini stalni vozač, dok se njegove timske kolege menjaju. I Džejms Tompson i Mihail Kozlovski zamenjeni su u toku ove sezone, a na njihova mesta došli su Jap van Lagen i Niki Katsburg. Sasvim je moguće da vozački karusel još nije gotov, jer se nagađa da bi jednog od Holanđana mogao da zameni Nikola Lapjer. Van Lagen se nekada bavio turingom, i to baš u prvom izletu Lade u WTCC, ali su GT takmičenja kasnije postala njegovo opredeljenje, dok se Katsburg do ove godine “školovao” za GT trkača.

11713661_736527629790765_7863448570892346857_o

“I Jap i Niki su doprineli razvoju automobila i obojica su konkurentni. Problem je u tome što oni ne poznaju dobro ovu kategoriju pa se ne usuđuju da rizikuju. Umesto toga, oni prate ono što ja radim. To nije problem, ali bismo napredovali brže kad bi oni bili hrabriji”, dodaje Haf i primećuje da je Ladi potrebno još mnogo testiranja, pošto je posle svake ture probnih vožnji zabeležen vidan napredak tokom trkačkih vikenda.