Haf o Lebu: On je superstar i dragulj WTCC-a

Rob Haf, bivši WTCC prvak i trkač Lada sporta smatra da je Svetski šampionat turing automobila postao još bolje mesto zahvaljujući Sebastijanu Lebu.

Kralj relija, devetostruki WRC prvak sveta, sada turing vozač Sitroen rejsinga, u svojoj inauguralnoj WTCC kampanji pobedio je na ulicama Marakeša i na Slovakija ringu. I zbog postignutih rezultata, ali i zato što podsticajno deluje na konkurenciju i privlači publiku koja inače ne bi obratila pažnju na turing trke, Leb je postao nova snaga cele kategorije i pravi blagoslov za nju.

„On je superstar, apsolutni dragulj i magično je imati ga u našem šampionatu“, konstatovao je Haf. „Leb WTCC-u dovodi potpuno novu vrstu navijača.“

383_MULLER_HUFF_LOEB_TARQUINIAs iz Kembridža i svetski turing prvak iz 2012. biranim rečima se osvrnuo i na Lebove performanse i dostignuća tokom prošle sezone: „Bio sam strahovito impresioniran, ali, da je došao ovde kao devetostruki reli šampion i da je uradio bilo šta manje od onoga što je uradio, svi bismo verovatno bili pomalo razočarani. Međutim, ja nikad ne bih mogao da uđem u reli i da u prvoj sezoni dva puta pobedim. To ne može da se desi.“

Džentlmen kao i uvek, Rob Haf o Lebu je govorio pošteno, s uvažavanjem, pa čak i pomalo smerno. Ne oduzimajući ništa od Sebastijanovih nespornih kvaliteta – šta bi se pa moglo i smelo reći protiv najboljeg reliste svih vremena? – ipak moramo da primetimo da se ni Haf, kao ni bilo ko drugi, nije javno zapitao gde bi Alzašanin završio u konačnom poretku sezone 2014. da kojim slučajem nije vozio superiorni „sitroen C-elize“.