Haf od Pekinga sa novim sponzorom

Rob Haf se u Svetskom šampionatu turing automobila takmiči od osnivanja serije i dosad je vozio na mnogo staza, ali je njemu, kao i ogromnoj većini WTCC trkača, Goldenport park novina i nepoznanica. Zato se njegova očekivanja uoči prve azijske runde prvenstva uglavnom zasnivaju na pretpostavkama i analogijama sa dosad viđenim.

„Peking će biti novo i zanimljivo iskustvo za ceo WTCC, jer se šampionat zaputio na teritoriju na kojoj dosad nije bio, u novi region Kine i na Goldenport park. Sa dužinom od svega 2,4 kilometra, to je najkraća staza na koju idemo i trebalo bi da je aerodinamika na njoj od mnogo manjeg značaja, što bi moglo da koristi Lada sportu. Očekujem da će se tamo važnije biti mehaničko prianjanje, a nema sumnje da smo tu značajno napredovali tokom poslednjih meseci i biće uzbudljivo videti kako će nam ići.“

150_Huff 161_HuffArgentina je Lada sportu donela najveći uspeh u istoriji učešća ekipe u Svetskom prvenstvu: Haf je svoju „grantu“ briljantno dovezao do drugog mesta u trci 2. Uspomene su slatke, šampanjac i proslave već su prošlost, ali strateška razmišljanja ekipe vode istim pravcima…

„Kad se sve uzme u obzir, mnogo je nepoznanica i ja nemam predstavu hoćemo li moći da ponovimo uspeh kakav smo postigli u Argentini. Ulazak u prvih deset u kvalifikacijama cilj je sve trojice vozača Lada sporta, a onda korišćenje inverznog starta i pol pozicije u trci 2. Držim palčeve da jedan od nas uspe u tome. Auto je u Argentini bio bolji nego ikad, otad se nije promenio,“ rekao je svetski prvak iz 2012.

Vozač iz Kembridža ugovorio je partnerstvo sa kompanijom „Ajkonik bet“ (Iconic Bet), koja organizuje onlajn kazino, igre na sreću i sportsko klađenje i planira da svoju platformu igara ponudi u azijskom regionu. „Ajkonik bet“ sponzorisaće Hafa tokom preostale četiri runde ovogodišnjeg šampionata, kao i u celoj WTCC sezoni 2015, a logo kompanije na „granti“ #12 biće vidljiv već od trka na Goldenport parku.