Haf se slupao na testu i završio u bolnici

Trkač Lada sporta Robert Haf postigao je najbolje vreme tokom prvog test dana na Hungaroringu, ali je rezultat ostao u senci njegovog kasnijeg udesa. Po svemu sudeći, kolaps oslanjanja na prednjoj levoj strani ostavio je Engleza bez točka na prilazu krivini 1 i on je brzinom od približno 180 km/h udario u zid od guma.

Posle incidenta, Haf je, ugruvan i u modricama, završio na preventivnoj opservaciji u jednoj budimpeštanskoj bolnici, odakle je poručio: „Udarac u zid sa 180 na sat nije zabavan, ali ne možete tako lako otpisati Hafija.“

CERR1WhXIAAmX6d
Razmere štete na automobilu u ovom trenutku znaju samo ljudi iz Lada sporta, ali sve ukazuje na to da je stvar ozbiljna. Ruska ekipa naći će se u ozbiljnoj nevolji bude li morala da sprema nov auto za trku na Nirburgringu, do koje je ostalo svega 10 dana. Posle karambola u Marakešu, Hafu je dodeljena šasija koja je trebalo da posluži za osnovu test vozila. S tako pripremljenom novom „ladom“, Rob se trkao u Mađarskoj, a sada je i ona slupana. Trenutno tim ima dva demolirana i dva za akciju spremna automobila.

Pored tri „veste“ Lada sporta, koje su vozili Haf, Đirolami i Van Lagen, na testu su učestvovali i Zenge motorsport sa Norbijem Mihelisom i Sebastijan Leb rejsing sa Mehdijem Benanijem. Kako piše kolega Andraš Lantoš, posle Hafovog udesa probe u utorak su prekinute, a dotle postignuta vremena izgledaju ovako:

1. Rob Haf (lada vesta) – 1:50,1
2. Nestor Đirolami (lada vesta) +0,3
3. Mehdi Benani (sitroen C-elize) +0,4
4. Norbert Mihelis (honda sivik) +0,6
5. Jap van Lagen (lada vesta) +0,7

Iako su u pitanju sasvim nezvanični podaci sa prerano okončane sesije, mora se primetiti mali zaostatak Nestora Đirolamija za Hafom u prvom Argentinčevom nastupu u TC1 automobilu. A izgleda da se ni WTCC povratnik Jap van Lagen nije obrukao…