Haf pobednik druge trke, Verne vodi pred poslednji trkački vikend

Osamnaesta trka TCR internacionalne serije verovatno je bila i najuzbudljivija ove sezone.

Trijumfovao je Rob Haf, kome je ovo bio poslednji nastup u TCR internacionalnoj seriji ove godine. Drugo mesto osvojio je Đani Morbideli, dok je treći kroz cilj prošao Džejms Neš.

Fantastičnu partiju ponovo su prikazali Alan Menu i Gabrijele Tarkvini, koji su između dve trke dobili 40 kilograma balasta i smanjenje jačine motora na 95 odsto. Menu je kroz cilj prošao četvrti, a Tarkvini šesti, iza Oriole.

Trku nisu startovali Danijel Loj, Dušan Borković i Denis Dipon, zbog oštećenja automobila u prvoj trci.

Frederik Ferviš je zadržao vođstvo na startu, a Džejms Neš je pretkao Davita Kadžaju. Međutim, Kadžaja se nije predavao i tokom prve polovine kruga Ferviš, Kadžaja i Neš su vodili veliku borbu za prvu poziciju.

Svi pretendenti na titulu borili su se lavovski na stazi, ali nisu osvojili naročitu količinu poena i svi su pretrpeli oštećenja automobila.

U sredini kolone došlo je do kontakta između Stafana Kominija i Žan-Karl Vernea posle kojeg je francuz pao na 16 mesto, a Komini odustao dva kruga kasnije.

Pred kraja kruga Neš je izbio na prvu poziciju, i počeo da stvara razliku u odnosu na Ferviša, a u borbu za drugo mesto uključili su se Rob Haf i Đani Morbideli.

Na kraju drugog kruga Roberto Kolčago je napao timskog kolegu Atilu Tašija za peto mesto, a tokom ovog napada Taši je izleteo sa staze i počeo da pada u plasmanu. Krug kasnije, Mađaru je izrečena i kazna da prođe kroz boks zbog preranog starta.

Zbog slabosti koje “audi RS3 LMS“ ima na stazama sa dosta krivina, Ferviš je bio prinuđen da se brani od Morbidelija, Kadžaje i Hafa.

U četvrtom krugu njih trojica su napala Ferviša istovremeno, ali je došlo do višestrukog kontakta, a najdeblji kraj je izvukao Kadžaja koji je odustao sa polomljenim vešanjem.

U petom krugu Haf je agresivno napao Morbidelija i probio se na treće mesto.

Ferviš je pao na četvrto mesto, a iza njegovih leđa se vodila velika bitka između Menua, Tarkvinija, Kolčaga, Oriole, Panisa i Žendonga. Verne se velikom brzinom približavao ovoj grupi, a u narednih nekoliko krugova Verne je pretekao trojicu konkurenata.

Mešutim, u 13. krugu je Kolčago udario udario u Verneov “VW golf“, da bi u istom trenutku Ferviš odustao sa probušenom prednjom gumom.

Posledica kontakta između Kolčaga i Vernea je polomljen spliter na “hondi“ i uništen branik na “golfu“. Kolčago je trku nastavio, ali ga je prestigao Žendong.

Verne je skrenuo u boks i vratio se na stazu, jer je svega 11 automobila ostalo, a dvojac u “hjundaiju” nije imao pravo na bodove.

Vodeći Neš je prednost od 10 sekundi prokockao u drugom delu trke, pa ga je Haf pretekao tri kruga pre kraja, a nešto kasnije je to pošlo zarukom i Morbideliju.

Menu je trku završio na četvrtom mestu, a Oriola je u poslednjem krugu preoteo peto mesto od Tarkvinija. Na sedmom mestu se našao Žendong u “audiju“ kineske ekipe ZZZ, dok je osmi kroz cilj prošao Kolčago.

Posle prolaska kroz boks Taši je trku završio na devetom mestu, a poene su uzeli još i Galijana, Ende i Verne.

Vozač Leopard rejsinga sada vodi u šampionatu sa 21 poenom prednosti ispred Tašija, Komini je treći sa 42, a Kolčago četvrti sa 46 poena zaostatka.

Dušan Borković je pao na osmu poziciju u generalnom plasmanu, pošto su ga pretekli i Neš i Morbideli.

Finale TCR internacionalne serije je na programu 17. i 18. novembra na Autodromu u Dubaiju.