Kralev trijumfovao na Mostu, za titulu se bore Fulin, Nađ i Šrajber

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Prvu trku finala Evropskog kupa turing automobila na autodromu Most osvojio je Plamen Kralev u “audiju RS3 LMS”.

Rasplet oko šampionske titule nije se dogodio, ali je u igri ostalo tri vozača: Fulin, Nađ i Šrajber.

Trka je započela po vlažnoj stazi, po veoma hladnom i vetrovitom vremenu. Iako je trka proglašena za kišnu, niko od vozača se nije odlučio za gume sa profilom.

Igor Stefanovski sjajno je startovao, ali je u šestom krugu udario Fulina i za to dobio kaznu da prođe kroz boks. Makedonac je preuzeo vođstvo, ali je ubrzo morao da odradi kaznu. Vratio se na osmo mesto, što mu je donelo pol-poziciju za drugu trku, ali je izgubio i poslednju nadu da može da se bori za titulu.

Pobednik trke Plamen Kralev na startu je imao kontakte sa nekoliko vozača, pa je u ranoj fazi trke pao na šesto mesto. Šrajber je sa druge startne pozicije takođe pao u plasmanu posle otklizavanja na drugoj krivini, pa se činilo da će tromeč za titulu da se vodi između Fulina (70 poena), Nađa (67) i Šrajbera (64).

Posle Idžetove kazne, Kralev je počeo da pretiče jednog po jednog, da bi na kraju pored karirane zastave prošao kao prvi.

Jedini srpski predstavnik u ETC kupu Mladen Lalušić startovao je sa desete pozicije, a trku 1 završio je na devetom mestu.

Pretposlednju trku u sezoni nisu završili Anet Đerđ i Fabio Mota, a bodove su od novajlija uzeli Fulin junior i Nimč.

ETCC finale počinje u 12.30 uz direktan prenos na Eurosportu 2.