Homola: „Krivica je moja…“

Slovak Mato Homola propustio je izglednu šansu da na prvoj trci ETCC sezone u Pol Rikaru osvoji mesto koje bi ga odvelo na pobedničko postolje u TC2T klasi.

„Ševroleti“ su možda i bili prebrzi za sve, ali od Homolinih direktnih rivala, vozača BMW-a, Engstler zbog kvara turbopunjača nije ni startovao, Mihail Gračov je ispao već u prvom krugu, posle sudara s Pfisterom, a Ajtač Biter bio je prespor. Činjenica da je Turčin ubeležio dva treća mesta govori o broju „preživelih“ u klasi, a ne o njegovoj brzini na Pol Rikaru.

Homola se ove godine prvi put trka u automobilu s turboprehranjivanim motorom. Svoj BMW 320 TC opisao je kao „mnogo drugačiji“ od dvolitarskog atmosferskog BMW-a 320si, s kojim je dosad nastupao i koji ga je prošle sezone dovezao do evropskog srebra u S2000 klasi.

Jedini tehnički problem koji je tim Homola motorsport iskusio u Francuskoj bio je subotnji kvar pumpe za gorivo. U pomoć su priskočili Srbi i ispravan deo Slovacima je pozajmio – a ko bi drugi – Milovan Vesnić. Sa sređenim automobilom Homola je na kvalifikacijama je bio četvrti u klasi, iza Karamiševa, Skuza i Engstlera. Rezultatom je bio zadovoljan, utoliko više što je za superiskusnim Nemcem zaostajao nekih 6 desetinki.

„Iako je ovo moje prvo iskustvo s turbom, kvalifikacioni krug je bio odličan. Ševrolet je na drugom nivou, oni su bili WTCC kraljevi protekle 4 godine i treba da budu teži. BMW je u WTCC-u bio među najlakšima, a u ETCC-u je potpuno naopako, BMW je najteži TC2T auto i gubi mnogo vremena. Nadamo se da će se to uskoro izbalansirati,“ požalio se Homola na težinske odnose u ETC kupu.

Na dan trke padala je kiša, a Slovak je bio je prijatno iznenađen ponašanjem svog automobila i na suvom i na vlažnom asfaltu. Međutim, to zadovoljstvo nije potrajalo: Mato se slupao u šestom krugu – presudilo mu je proklizavanje na Mistral pravcu. Auto je bio toliko oštećen, da nije bilo ni govora o učešću u trci 2

„U trci 1 startovao sam sa treće pozicije, jer je moj konkurent Franc Engstler odustao. Posle starta bio sam drugi, kasnije četvrti, u stvari, sve se menjalo iz krivine u krivinu. Veoma me iznenadilo što sam mogao da se jurim sa automobilima s prednjim pogonom, koji imaju prednost po kiši,“ ispričao je trkač iz Bratislave.

„Bio sam najbolje plasirani vozač BMW-a, imao sam sjajan tempo i pružila mi se prilika da obiđem dva auta odjednom. Nažalost, jedan od njih, Norbert Kiš u „alfi 156“, lagano me odgurnuo ka plavoj traci na asfaltu (bočna zona ofarbana u plavo), koja je ekstremno klizava. Okrenuo sam se u petoj brzini i tri puta udario u betonski zid. Moram da priznam da je krivica bila moja. Mogao sam malo da usporim i da se zavučem iza Norberta. Ali, želeo sam da rizikujem i osvojim drugo mesto, jer sam znao da sam brži. Udes je bio veliki, ali izgleda da je motor OK. Moramo da ustanovimo šta treba da se popravi i promeni.“

„Sledeća runda ETC kupa vozi se na Slovakija ringu 11. maja i želimo da budemo spremni za trku, jer znamo da imamo tempo. Svaka domaća trka pred slovačkim navijačima bila mi je sjajna, nadam se da će tako biti i ovog puta,“ istakao je Slovak.

Mato Homola je prošle godine na domaćem terenu u S2000 klasi postigao vrlo popularnu pobedu, prvu od tri u sezoni 2013. Ove godine sličan podvig biće mu preko potreban – zahvaljujući kiksu na Pol Rikaru, on posle dve od deset ETCC trka nema ni jedan jedini poen.