Homola s novim timom u TCR Evropa

Mato Homola će i ove godine voziti “hjundai” u TCR šampionatu Evrope, ali s novom ekipom Jantar i u saradnji s češkim Janik motorsportom.

Prva runda kontinentalne serije vozi se u maju na Slovakija ringu, najverovatnije bez navijača i uz striktne mere protivpandemijske zaštite.

Mato već najavljuje šta planira na domaćem terenu: “Imamo jednostavnu strategiju: da startujemo na nivou od 100% i da onda tokom sezone pojačavamo tempo.”

“Veoma sam uzbuđen što sezonu počinjemo na mojoj domaćoj stazi na Slovakija ringu, iako moram da priznam da će mi nedostajati navijači.”

“Kad god sam se trkao tamo, hiljade ljudi su dolazile da me podrže i to je stvaralo neverovatnu atmosferu. Ipak, sjajno je za slovački auto-sport što TCR Evropa dolazi u Slovačku. Osećam da sam supermotivisan i jedva čekam!”

Prošlu sezonu TCR Evropa Homola je završio kao sedmi, a ove godine očekuje da bude bolje rangiran u konačnom poretku. Štaviše cilj mu je sam vrh.

“Da, to je auto-sport, važan je i svaki sićušni detalj, kao i brze odluke. Sada sam usredsređen na novu sezonu. Već smo počeli da testiramo automobil, a ja se poslednjih nekoliko meseci pripremam kako bih bio u sjajnoj formi. Znam šta želim da postignem i verujem da to ove godine možemo da izvedemo.”

Homolin novi tim ima takmičarsko iskustvo u brdsko-brzinskim trkama i sa Dakar relija. Trkački inženjer ponovo će mu biti Jaro Krajči, veliko ime u brdskim trkama u Slovačkoj. Mato i Krajči su dosad vrlo uspešno sarađivali.

“Posebno me raduje češka i slovačka pozadina ove ekipe. To me čini još ponosnijim što svojim imenom predstavljam Slovačku u novoj ekipi, to definitivno daje dodatnu motivaciju”, ističe pilot iz Bratislave.

Uprkos pridavljenoj ekonomiji i uslovima koji izuzetno komplikuju stvaranje i održavanje bilo kakvih poslovnih aranžmana, Mato i dalje ima podršku dva velika partnera, kompanija OMV i Hjundaija Slovačka.

On će u dozlazećoj sezoni biti i mentor 19-godišnjem Čehu Jahimu Galašu, koji je u evropsku seriju prešao iz istočnoevropske, uz podršku nacionalnog auto-saveza i junior klijentskog programa Hjundaija.

“Jahim želi da postane bolji i kladim se da će naša saradnja pomoći obojici da napredujemo”, dodaje Homola, čiji će automobil i ove godine biti njemu dobro poznati “hjundai i30 N TCR”.

Iako je Hjundai motorsport na trkačko tržište izbacio i novu “elantru TCR”, ekipa nije imala dovoljno vremena da je isproba i i otud je odlučeno da se poverenje pokloni poznatoj tehnici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*