Standardni ETCR komplet ugrađen u Ferarisovu “đuliju”

“Đulija ETCR” ekipe i tjunera Romeo Feraris postala je treći model u koji je ugrađen standardni ETCR komplet

Automobil koji je konstruisala i izradila kuća iz Opere sada u potpunosti odgovara tehničkom pravilniku prve globalne sveelektrične multibrend turing serije.

Montaža kompleta baterija, pogonske jedinice, pripadajućih sistema, opreme i elektronike izvedena je prošlog vikenda.

U njoj su učestvovali ljudi iz Ferarisa, tehničko osoblje promotera WSC, inženjeri i mehaničari Vilijams naprednog inženjeringa i Mageleca, proizvođača ETCR komponenti.

Njihov rad omogućuje “đuliji ETCR” i formalni debi na testu koji na Valelungi organizuje tvorac i promoter koncepta.

Ferarisov automobil predstavljen je još prošlog novembra, ali je instalacija ETCR komponenti značajno kasnila zbog pandemije koja je između ostalog uticala i na sve firme u industriji auto-sporta.

Upoređenja radi, integracija električnog sistema je na “velosteru N ETCR” izvedena još krajem septembra.

“Uspešna ugradnja baterije u “đuliju ETCR” kompletirala je dug proces projektovanja automobila. Nije bilo lako jer smo se susreli s brojnim problemima logističke prirode, ali su naše ekipe obavile savršen posao”, istakla je Mikela Čeruti, šefica operative u Ferarisu.

“Veoma sam srećna jer je ovo gigantski korak za privatnog proizvođača poput nas. Ponosna sam na rad i posvećenost naših ljudi. Zapravo, najizazovnija faza započinje sada jer ćemo morati da se borimo s većim kompanijama, koje su imale manje vremenskih ograničenja.”

“Uzgred, kao što smo ranije pokazali, svesni smo da smo kompetentni i da imamo resurse da se trkamo na vrhunskom nivou i na dolazeće nedelje gledamo s velikom odlučnošću.”

Stefano Koleti je jedini vozač koga Feraris zasad ima u pulu za ETCR kampanju, a za učešće u takmičenju potrebno je da regrutuje još dvojicu.