Homola: „Spa je staza od koje zastaje dah“

Mato Homola je na obema test sesijama voženim u petak bio prvi pratilac dvojca Kampos rejsinga u TC2T klasi Evropskog kupa turing automobila.

Homolin najbrži krug na testu 1 iznosio je 2:39,806, što je bilo dovoljno za četvrto mesto u apsolutnom poretku i treće u klasi. Matov zaostatak za prvoplasiranim Karamiševom iznosio je velikih 3,748 sekundi, međutim, vozač BMW-a 320 TC svoj prvi izlazak na asfalt Frankoršampa morao je da posveti učenju staze.

„Na prvom testu samo sam želeo da upoznam stazu i da pokušam da pronađem idealnu putanju. Staza je sjajna, pogotovu krivine kao što su O ruž, Blanšimon i Puon, od njih zastaje dah,“ ispričao je zadivljeni Homola.

_DSC9937Tokom popodnevnih 45 minuta vožnje, prioriteti ekipe su se promenili. Cilj je bio ostvariti što bolje vreme kruga, pa je BMW drugačije podešen i zabeležen je rezultat 2:36,001 – poboljšanje od gotovo četiri sekunde u odnosu na ono što je štoperica pokazala na prvom testu. Popodnevni test Homola je završio na trećem mestu i u klasi i apsolutno, zaostatak za Karamiševom spustio je na 0,890 sekundi, dok mu je slabiji rival iz TC2T klase, Igor Skuz, odmakao nepunih sedam desetinki.

„Za drugu test sesiju momci iz tima pripremili su mi bolji set-ap, pa sam pokušao da budem agresivniji i da postignem bolje vreme kruga. Auto je funkcionisao mnogo bolje i bilo mi je lakše da vozim. S druge strane, znam da ima još nekoliko mesta na kojima mogu da se poboljšam. Na oba testa završio sam kao trećeplasirani, iza dva superbzra „ševroleta“, ali neću odustati,“ poručio je 19-godišnji slovački trkač.