Honda cilja podijum u trci 2

Svi vozači Honde, i fabrički i privatni, osvojili su bodove u WTCC trci 1 na Salcburgringu. Tijago Monteiro završio je peti, Mehdi Benani na mestu iza njega, Gabrijele Tarkvini prošao je kroz cilj kao osmi, a Norbert Mihelis kao deveti.

Prave šanse za automobile i trkače japanskog proizvođača otvaraju se na trci 2. Tarkvini će startovati sa pol pozicije, a iza njega će biti četa kolega, u poretku Mihelis, Benani, Monteiro. Uz dobar start, pametnu vožnju, mudru timsku defanzivu i strateški raspoređene zadatke, Salcburgring je možda šansa da se “sivik” popne na pobedničko postolje i to na WTCC rundi na kojoj je po performansama slabiji od “C-elizea” i “RML kruza”.

Timski rad krasio je Hondin dosadašnji nastup u Austriji, a u trci 2 takav pristup biće imperativ. Monteiro će, kao četvrtoplasirani na startu, morati da podnese prvi udar bržih napadača iz Sitroena.

“Bilo je zanimljivo videti performanse “sivika” protiv konkurencije u trci 1. Opet smo, kao i u kvalifikacijama, uspeli da dobro kontrolišemo pozicije na stazi. Mesto na podijumu je definitivno moguć cilj u trci 2,” rekao je Alesandro Marijani, direktor J.A.S. Motorsporta.