Lopes: Nisam nepobediv!

Posle prve trke petog trkačkog WTCC vikenda, vožene na stazi Salcburgring u Austriji, osvajači prve tri pozicije opisali su kako je sve izgledalo iz njihovog ugla.

“Nasleđivanje pol pozicije posle kvalifikacija svakako je bilo od koristi. Moj start nije bio savršen, ali svakako bolji nego onaj u Slovačkoj. U prvih nekoliko krugova bio sam fokusiran na gume, posebno na prednju levu, više sam pazio na gume, nego na retrovizor. Kasnije sam mogao da forsiram i stvorim nekakvu prednost. Lopes je dosta približio, ali je napravio grešku, pa sam mogao ponovo da prodišem,” rekao je pobednik trke Ivan Miler.

“Veoma sam srećan, ovo je bila odlična trka. Dobro sam startovao, Leb me je iznenadio na prvom kočenju, kočio je malo ranije od očekivanog, imali smo mali kontakt i onda sam napravio prostor da prođem. Fokusirao sam se na to da ne izgubim zavetrinu Sitroenovih automobila ispred mene, drugačije bi mi bilo komplikovano da zadržim Leba za sobom. Kada je Pečito pogrešio i ispravio šikanu, vratio sam drugu poziciju. Posle toga, dobro smo se borili, bio sam odlučan da mu ne dozvolim da me pretekne i to sam dobro izveo. Rastemo korak po korak posle groznog početka sezone, auto nam je bio potpuno nepoznat, adaptiram se na prednju vuču i svakog dana bolje razumem svoj “kruz” i kako treba da upravljam njime,” kazao je drugoplasirani Tom Koronel.

“Juče na kvalifikacijama i danas na trci 1 pravio sam greške, što znači da nisam nepobediv! Imao sam fenomenalan početak sezone i možda je to bilo nenormalno. Kako sezona odmiče, stvari postaju izjednačenije, što je normalno, posebno kada za timske kolege imate tako dobre vozače sa toliko iskustva. Na početku trke 1 iskoristio sam incident između Leba i Koronela i primakao sam se Ivanu. Onda sam nastavio pravo na šikani, ne znam ni sam zašto, nisam prejako kočio. Preticanje Koronela nije bilo moguće, on je obavio sjajan posao, vodili smo odličnu bitku, a i moje prednje gume već su se potrošile,” izjavio je Hose Marija Lopes.

“Ovo je sjajan rezultat i veoma mi je drago što sam ga postigao ovde na Salcburgringu, veoma posebnoj stazi za mene. Ovo je takoreći moja domaća trka, jer smo veoma blizu Bavarske, imam čak 300 gostiju koji su ovde zbog mene. Zahvaljujem mom timu koji mi je pripremio tako dobar automobil,” završio je Franc Engstler obraćanje medijima.