Humani i malerozni Borković bez plasmana u Austriji

Dušan Borković pamtiće 10. rundu WTCC u Austriji po velikoj humanitarnoj akciji za pomoć ugroženom stanovništvu u Srbiji, ali će trke na stazi Salcburgring pokušati što pre da zaboravi.

Nakon što je animirao sve vozače Svetskog šampionata turing automobila da se uključe u humanitarnu akciju, dobio ogromnu podršku FIA WTCC i Eurosporta, Borković je imao ogromnu želju da i odličnim rezultatima doprinese da Srbija bude centralna tema.

Nažalost, vozač “NIS petrol bz Campos racing” tima nije uspeo da završi nijednu od dve trke. Najpre je njegov “ševrolet kruz” #98 imao peh u prvoj trci da mu se otkači senzor kočnice zbog čega nije mogao da ide brzo, tačnije, vozio je pod kočnicom i na pravcu.
To je rezultovalo odlaskom u boks gde je ustanovljen problem, da bi se posle toga vratio na stazu tek da bi proverio u kakvom je stanju auto i vratio se nazad nakon par krugova.

Velikim naporom mehaničari su osposobili “ševrolet kruz” #98 za drugu trku. Već pre prve krivine došlo je do karambola kada je Ivan Miler u Sitroenu naleteo na dve Lade i onesposobio Hafa i Tompsona. Sudije su najpre oglasile žutu, a zatim i crvenu zastavu za prekid, međutim, baš u tim trenucima, Čilton je naleteo na nedužnog Borkovića i izbacio ga sa staze. To je bio ujedno i poslednji u nizu neverovatnih malera za srpskog automobilistu ovog vikenda.

duca-grid

Borkoviću, koji je ostao na 12. mestu u generalnom plasmanu s 15 bodova, za utehu ostaje da je humanitarna akcija u potpunosti uspela i da su svi vozači na svojim automobilima zalepili floodrelief@gov.rs. Osim toga, aktivno su uzeli učešće u apelovanju za pomoć, ali i sami pomogli ugroženima u katastrofalnim poplavama, koje su proteklih dana pogodile Srbiju i region.

Naredni trkački vikend u okviru WTCC sezone biće vožen u Moskvi, 7. i 8. juna.