Honda sivik TCR za 2016. košta 104.000 evra

Italijanski tjuner JAS motorsport objavio je specifikacije i cenu svoje „honde sivik TCR“ koju će potencijalnim mušterijama ponuditi za trkačku sezonu 2016.

„Sivik TCR“ prve generacije takmičio se od početka inauguralne sezone TCR Internacionalne serije pod zastavom Vestkoust rejsinga, a tada njegov serijski parnjak, „sivik tajp R“ još nije bio u prodaji.

Na Buriramu se pojavila unapređena verzija, označena kao ’step 2’. Takav automobil, evoluciju izvornog, Đani Morbideli je na Tajlandu s lakoćom dovezao do pol pozicije, čime su performanse i konkurentnost vozila potrvrđeni.

„Uvereni smo da smo pripremili pravi paket za TCR šampionate iduće godine“, rekao je Mads Fišer, šef odseka podrške klijentima JAS motorsporta. „Razvojni program omogućio nam je da utvrdimo kvalitet različitih komponenti, koje možemo da isporučimo brzo i po pravoj ceni. Naš paket je svakako konkurentniji u poređenju sa automobilom prve generacije.“

Gianni Morbidelli (ITA) Honda Civic TCR, West Coast Racing
U JAS motorsportu kažu da su spremni za početak izrade 20 automobila, te da imaju kapacitete da proizvedu 35 „sivika“ koji će biti gotovi do marta iduće godine. Oni će biti na raspolaganju za trkanje u svim serijama koje prihvataju TCR standarde, nacionalnim, regionalnim – uključujući ETC kup – kao i u onoj najvećoj, međunarodnoj.

Italijani takođe ističu da je nova, usavršena verzija „honde sivik TCR“ izvedena u skladu sa TCR tehničkim pravilnikom za sezonu 2016. Spremna za trkanje, ona košta 104.000 evra bez poreza.

Potencijalni klijenti pozvani su da stupe u kontakt s JAS motorsportom kako bi dobili dodatne informacije, ili zakazali posetu sedištu tjunera u Milanu, gde bi bili u mogućnosti da se i sami upoznaju s automobilom.