Tim Target prijavljuje šest „seata“ za Makau

Ekipa Target kompetišn prijavila je rekordnih šest automobila za veliko finale TCR Internacionalne serije koje se za desetak dana vozi na stazi Makau Guja.

Postava iz Južnog Tirola bori se i za timsku i za vozačku titulu u inauguralnoj sezoni šampionata. Za potencijalni individualni trijumf zadužen je Švajcarac Stefano Komini, koji je rezultatski prva violina ekipe i za nju je izvezao sve trke u 2015. On će u azijsku prestonicu igara na sreću doći kao vodeći u generalnom plasmanu.

36ba8f2a85c33583d684fbf8a524506d-838122633 bf2910cfb97d8f065c36025e8a80f1ea-962091640Pored njega, u bivšoj portugalskoj koloniji boje Targeta braniće i Francuz Rafael Galijana, kao i povratnik Andrea Beliki. Bivši endurans pilot vozio je prvih osam TCR rundi, osvojio je trku 2 u Šangaju, a preskočio je nastupe u Singapuru i Tajlandu.

Kokpite još tri Targetova „seat leona“ popuniće Đordi Oriola, Francisko Mora i Kit Čen.

Mlađi Oriola se 2015. dva puta pojavio na trkama TCR Internacionalne serije kao vozač Kamposove „opel astre“, a celosezonski angažman imao je u Seat leon Evrokupu. Portugalac Mora takođe je nastupao u Seatovoj monomarka seriji i u Italijanskom GT prvenstvu, a na TCR scenu izašao je u maju, na autodromu Algarve i osvojio bodove u obe trke.

oriola Loris Hezemans (NED) SEAT León, Target CompetitionTargetov debitant u Makauu biće takmičar iz Hong Konga, Kit Čen, koji je nedavno osvojio Azijski Lamborgini supertrofeo u AM klasi.

Ukoliko u vozačkoj postavi italijanskog tima ne dođe do novih izmena, na uličnoj stazi Guja nažalost nećemo videti Holanđanina Lorisa Hezemansa, koji je ostavio dobar utisak na oba svoja dosadašnja TCR starta, u Singapuru i na Buriramu.

U igri za Targetov kokpit u Makauu bio je i BTCC takmičar Džef Smit, čak i najavljen na jednom od provizornih spiskova učesnika jedanaeste runde TCR Internacionalne serije. Englez je potvrdio da je s ekipom pregovarao, ali da razgovori nisu urodili plodom.