Honda u Šangaju traži revanš za Peking

Subotnji deo devete runde Svetskog prvenstva turing automobila doneo je mnogo zadovoljstva vozačima fabričkih „sivika WTCC“, pogotovu Monteiru, koji je u sve tri probne sesije postavljao najbrže krugove.

Ni nedelja nije počela loše: Tijago je izvezao najbrži krug u Q1, dok je Tarkvini postavio drugo vreme u Q3 i osvojio drugo startno mesto. Te performanse pokazuju koliko je auto napredovao tokom letnjih meseci i potvrđuju da trud ekipe uložen u premošćavanje zaostatka za konkurentima počinje da se isplaćuje.

079_TARQUINI 424_MONTEIROMeđutim, sve je ostalo samo na pozitivnim naznakama, jer na kratkom Goldenport parku obećanja nisu pretočena u rezultat. U timu vlada opšte uverenje da trkački plasmani nisu odraz mogućnosti „sivika WTCC“, te da će vozači Kastrol Honde u Šangaju pokazati za šta je auto zaista sposoban.

Tijagov pekinški vikend raspao se po šavovima kada je u Q2 na novom setu guma bio sporiji, umesto da se lagano doveze do očekivane pozicije u prvih pet. Portugalac se posle kvalifikacija žalio da je na novim pneumaticima imao teškoća pri skretanju. Gabrijeleovo gotovo izvesno mesto na podijumu u trci 1 pretvorilo se u dim kada je Italijanu pukao prednji desni pneumatik, pošto je nagazio na krhotine na pisti.

„Trkački incidenti i čisti maleri sigurno nam nisu pomogli, ali je bilo i drugih činilaca koji su nam potpuno upropastili strategiju. Kad to kažem, mislim na Tijaga, koji je beležio najbolja vremena sve do Q2, a onda potpuno potonuo u plasmanu, ili na Gabrijelea, koji nije mogao da iskoristi svoju drugu startnu poziciju. Stvarno moramo da prostudiramo šta je u ta dva slučaja pošlo naopako, jer smo bez njih mogli imati sjajan rezultat i mogli smo da potvrdimo konkurentnost „sivika WTCC“. Uprkos tim rezultatima, imam jak osećaj da radimo u pravom smeru,“ objasnio je Alesandro Marijani, direktor J.A.S. motorsporta.

2014_wtcc_china_bejing_1109Uprkos svemu, Daisuke Horiuči, posmatra Peking kao tačku preokreta u šampionatu 2015. Šef razvoja Hondinog WTCC projekta otkrio je da ekipa zapravo pokušava da stvori pozitivan zamah pred nastup na svojoj domaćoj pisti. „Peking je očigledno prekretnica sezone. Posle višekratnih testova, jasno je da smo napravili veliki iskorak u performansama. Cilj nam je da nastavimo da radimo u Šangaju i da budemo u potpunosti spremni za rundu na Suzuki.“

Odmah posle trka u Pekingu, WTCC karavan krenuo je na 1.100 kilometara dugo putovanje ka svojoj sledećoj stanici, Šangaju. Predstojećeg vikenda, a po treći put u istoriji Svetskog šampionata, njegove trke biće vožene na Međunarodnom autodromu Šangaj.

Na ovoj brzoj i impresivnoj stazi Honda je prošle godine ispisala jednu od najznačajnijih stranica u svojoj turing istoriji. Trka 2 završena je trostrukom pobedom „sivika“, u poretku: Monteiro – Tarkvini – Mihelis. Bio je to prvi i zasad jedini Tijagov trijumf u ostvaren bojama japanskog proizvođača.

Monteiro_Race2_Chn10 Monteiro_Race2_Chn14„Bila je to divna pobeda,“ seća se Portugalac, koji je 2005. i 2006. godine u Šangaju vozio i trke Formule 1. „Startovao sam sa pol pozicije, poveo u krivini 1 i deset krugova kasnije prošao sam ciljem kao prvi. Lepa uspomena za Hondu, ekipu, moje timske kolege i mene samog.“

„Šangaj je staza sa brzim krivinama i ozbiljno jakim kočenjima,“ objašnjava Tarkvini. „A pošto su naša šasija, motor i set-ap sasvim u redu, i pošto mi je pol pozicija prošlog vikenda izmakla za samo 32 hiljaditinke, mislim da ćemo moći da potvrdimo koliko smo napredovali. A i ja sam zaista željan da ovom „siviku WTCC“ donesem prvu pobedu,“ poručio je borbeni i duhom večito mladi Italijan.