Monteiro: 2015. počinjemo u Valensiji

Kako smo već izvestili, tim Kastrol Honda stavio je tačku na svoj ovosezonski WTCC program finalnom, četvorodnevnom test sesijom na španskom autodromu Heres de la Frontera.

Fabričkoj ekipi japanskog proizvođača bila je to već druga tura probnih vožnji posle završetka šampionata 2014. O kilometrima pređenim u Andaluziji, za Hondu poslednjim u ovoj godini, govorio je Tijago Monteiro.

„Tokom četiri dugačka dana izvezli smo mnogo krugova, isprobavajući niz tehničkih rešenja“, ispričao je Portugalac. „Neka su funkcionisala bolje od drugih, ali tačno znamo kojim putem treba da idemo. Vreme je bilo promenljivo, što je ovaj test učinilo još produktivnijim.“

2014_wtcc_macau_0170„Nastavićemo da se koncentrišemo na rad na razvoju automobila pre starta nove sezone. Sada nam sledi pauza tokom praznika, ali ćemo se već rano u novoj godini vratiti na stazu, nastaviti da testiramo i pripremamo „sivik“, jer će iduća sezona biti izuzetno zahtevna“, dodao je Portugalac.

A taj nastavak uslediće sredinom januara, kada će vozači Honde imati probne vožnje na autodromu Rikardo Tormo u Valensiji.