Hondin rezime sa Pol Rikara

Italo-japanska trupa nije očekivala podijum u WTCC trkama u Francuskoj, ali je napustila Pol Rikar sa dva pehara u rukama. Dva treća mesta, prvi ovosezonski izlasci na pobedničko postolje, u zbiru – posle teških iskušenja u Maroku – konačno pozitivan vikend za Kastrol Honda tim.

Prvi ovogodišnji trofej Hondi je doneo Tarkvini. Njemu je tim za kratko vreme sklopio novi automobil, pa Gabrijele podijum vidi i kao način da se „oduži“ JAS motorsportu za uloženi trud.

honda-2-2„Najzad sam uspeo da izvezem svoju dvestotu WTCC trku, to mi je postala opsesija. Veoma sam srećan zbog ovog podijuma, Hondinog prvog u sezoni. Tim je obavio fantastičan posao pripremivši mi nov automobil posle udesa u Maroku i rešivši problem s menjačem koji smo na Pol Rikaru imali u subotu. Sa Lebom sam vodio dobru bitku, iznenadilo me je kada sam ga video tako brzog i već iza mene. Odolevao sam dokle god sam mogao, ali njegov auto je u ovom trenutku definitivno brži od mog, pa nije imalo smisla da dodatno rizikujem.“

„Dva podijuma ovog vikenda, to je zaista maksimum naših sadašnjih ambicija. Sada na dolazeće trke možemo da gledamo s pozitivne strane,“ istakao je Italijan.

Videvši da nema tempo za ulazak u prvih pet u kvalifikacijama, Monteiro je nišanio 10. mesto i pol poziciju u trci 2. Kazneno pomeranje „sitroena“ osujetilo mu je inače ispunjeni plan, ali se Portugalac proslavio sjajnim startom i dugim vođstvom, koje u završnici ipak nije sačuvao.
380_MONTEIRO
„Definitivno smo imali dobar vikend. Očigledno je da još značajno zaostajemo za Sitroenom, ali uspeli smo da mu se približimo. Već u glavi imamo ideju kojim pravcem treba da idemo u razvoju auta, neka unapređenja stižu,“ najavio je Portugalac.

„Ovaj podijum je veliki rezultat za ekipu, a auto za trku 2 bio je fantastičan. Startovao sam odlično, utoliko bolje što moj start u trci 1 nije bio naročito dobar. Posle toga sam forsirao, istinski na limitu, jer sam znao da će, pre ili posle, Sitroeni stići. Stvorio sam prednost od pristojne tri sekunde, ali nisam znao da li bi to bilo dovoljno, pa sam nastavio da napadam. Sigurnosni auto izašao je na stazu u lošem trenutku po mene, ali to je deo igre, mi se sve vreme poboljšavamo, treba da nastavimo da radimo i sledimo naš put,“ zaključio je Tijago

I Hondini privatnici došli su do vrednih bodova u Svetskom šampionatu. Benani je ponovo bio borben, a za razliku od situacije u Marakešu, ovog puta je svoj rezultat i zadržao.

„Borbe su bile izuzetno žestoke. Pred kraj trke 2 svi su činili sve što su mogli da bi me prestigli. Vozio sam svoju putanju i svoju trku. Zadovoljan sam što sam Hondi doneo peto mesto u svom tek četvrtom startu u „siviku,“ rekao je Marokanac

Norbert Mihelis završio je trku 1 na sedmom, a trku 2 na osmom mestu i u ovoj drugoj obezbedio ulazak svih „hondi“ u prvih 10 i u bodove. Rezultat utoliko vredniji što se sledeća runda vozi na Hungaroringu, koji mađarski trkač dočekuje s nestrpljenjem.

„Voleo bih da sam osvojio više poena ovog vikenda, ali nije tragedija. Start mi nije bio baš briljantan, a u sredini kolone dešavalo se svašta. Pretrpeo sam nekoliko udaraca, ali ukupno sam zadovoljan automobilom. Zenge motorsport obavio je vrlo dobar posao. Očekivali smo da ćemo se na početku sezone mučiti s novim autom, srećan sam što idemo na moju domaću trku, na Hungaroring sa mnogim poboljšanjima,“ izjavio je Norbi.

Daisuke Horiuči, šef istraživanja i razvoja, čovek zadužen za WTCC motor, ostvarene rezultate stavio je u kontekst izvedenog tehničkog napretka: „Dva podijuma, taj rezultat odgovara mojim nadanjima od sadašnje forme našeg automobila. Ovo su naši prvi podijumi u sezoni, sakupili smo i dosta vrednih podataka o vožnji po vlažnoj i suvoj stazi. Performase svih automobila u obema trkama pokazuju napredak, naročito ponašanje pri startu iz mesta, što se videlo i u trci 1 i u trci 2.“

Alesandro Marijani, direktor JAS motorsporta, prve podijume posmatra kao zdravu osnovu s koje tim može dalje da radi i raduje se zbog onoga što „sivik“ u ne tako dalekoj budućnosti može da postane.

„Naš trkački set-ap za trku 2 mogao je da nam donese pobedu, jer je Tijago bio 6 sekundi ispred kasnijeg pobednika kada je sigurnosno vozilo izašlo na stazu i upropastilo mu prednost. Konkurenti još imaju prednost, koju moramo da smanjimo, a imamo puno ideja i planova šta treba da isprobamo i da uvedemo. Srećan sam što smo dokazali da ovaj „sivik“ ima veliki potencijal. Naravno, očekuje nas mnogo posla. Zaista sam zadovoljan našim vozačima, izvrsno su vozili. Zadovoljan sam i celim timom: spremili su Gabrijeleu auto, i odabrali dobre trkačke strategije. Posle teškog perioda, svi smo mnogo srećniji nego što smo bili pre samo tri dana. Moramo imati na umu da je ovaj automobil tek rođen i da moramo učiniti da odraste što je brže moguće.“