I relista u TCR Novi Zeland: Hejden Pedon vozi “hjundai”

Photographer: Helena El Mokni, Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Bivši WRC vozač Hejden Pedon učestvovaće na jednoj i jedinoj rundi koja čini TCR šampionat Novog Zelanda 2021.

On će na Hajlends motorsport parku voziti “hjundai i30 N”.

“Ovo je bilo pomalo neočekivano, nismo planirali da se takmičimo u TCR kategoriji ove sezone. Međutim, pošto jedna runda odlučuje o tituli, i to na našoj domaćoj stazi, ima smisla da se nađemo na startnoj rešetki”, rekao je 33-godišnji Pedon, četvorostruki nacionalni reli prvak.

Automobil za TCR nastup pripremiće njegov tim Pedon relisport grupa. U njemu je Novozelanđanin već vozio nekoliko rundi lokalnog šampionata izdržljivosti.

“Enduro trke su teže, u njima se više radi o strategiji i držanju određenog tempa. U sprint trkama očekujem da će svi biti prilično izjednačeni po performansama. To će obezbediti sjajno trkanje.”

“Meni je trkanje na krugu još uvek novo, ali na kraju krajeva, sličnost sa relijem je u tome da svi pokušavamo da učinimo da auto ide brzo.”

U Svetskom reli prvenstvu Pedon je izveo 81 start i trijumfovao je jednom, na Reliju Argentina 2016, kada je vozio fabrički “hjundai i20 WRC”.

Na WRC podijum je izlazio još sedam puta, a najuspešnija sezona bila mu je upravo 2016, koju je kao pilot Hjundai motorsporta završio kao četvrti u generalnom.