Italijani prave subaru imprecu za TCR

Italijanski Top ran motorsport najavio je da će izraditi „subaru imprecu STI“ po TCR specifikacijama i da će već u ovoj sezoni učestvovati u TCR Internacionalnoj seriji, a prvi start planiran je za septembarsku rundu u Singapuru.

Tim iz Lombardije ima bogato iskustvo i tradiciju u nastupa reli takmičenjima. Sa Subaruom je sarađivao od 2003. godine, u prošloj deceniji osvojio je četiri titule prvaka u Svetskom reli šampionatu Grupe N, a ranije je kao klijentska postava za relije pripremao automobile brendova Lanča, Alfa Romeo, Nisan i Micubiši. U biografiju ekipe spadaju i pobede i naslovi u nacionalnim i regionalnim turing i reli prvenstvima, kao i učešće u Superstars seriji.

„Verujemo u TCR koncept, uzbuđuje nas ovaj novi projekat i ubeđeni smo da je „impreca“ prikladan auto sa velikim takmičarskim potencijalom“, kazao je Antonio Anjelo, direktor ekipe. „Veoma smo zahvalni sportskom odseku Subarua na poverenju i dopuštenju da pokrenemo ovaj projekat. Sada radimo punom parom kako bismo ostvarili cilj da se u TCR Internacionalnoj seriji pojavimo u Singapuru.“

Italijani imaju pet meseci do najavljenog TCR debija, a njihov ulazak u šampionat sa „subaru imprecom“ podigao bi broj prisutnih brendova na šest, uz već zastupljene seat, hondu, ford, opel i audi, koga će uskoro zameniti VW.