Nordšlajfe, zajednički test (REZULTATI)

Kolektivni WTCC test na stazi Nirburgring-Nordšlajfe izveden je u utorak, 28. aprila kao priprema za nemačku rundu Svetskog šampionata, koja će biti vožena 16. maja, u sklopu programa 24-časovne trke na „Zelenom paklu“.

U najubedljivijem izdanju pokazali su se vozači fabričkog Sitroena, što nije čudno, mada, posmatrano u detalje, njihov poredak nije onakav kakav se mogao očekivati. To svakako ne važi za Pečita Lopesa koji je dominirao i na prepodnevnoj i na popodnevnoj sesiji.

TEST_DAY_NURBURG_686Među „C-elizee“ Sitroen rejsinga umešao se Gabrijele Tarkvini, a najbrži vozač „ševrolet RML kruza“ bio je Igo Valente. Najbolje plasirana „vesta“ našla se na 9. mestu i u tom automobilu nalazio se Džejms Tompson. „Kraljica Ringa“, Zabine Šmic, vozila je „kruz“ Minih motorsporta i postigla je trinaesto vreme.

Na Nirburgringu nisu svi WTCC piloti nastupili u aktuelnim takmičarskim spravama. Mihelis je stazu učio u „seat leon rejseru“, želeći da sačuva svoj „sivik“ za mađarsku WTCC rundu. Takođe nevoljan da rizikuje previše, Stefano D’Aste je počeo upoznavanje staze u „lotusu“ iz kup serije koju organizuje u Italiji, a kasnije je na pistu izašao i u svom WTCC „kruzu“. Zato se njegovo ime u poretku pojavljuje dva puta.

Drugima je viša sila nametnula izbor automobila: Haf i Kozlovski nastupili su za volanom Rotek VLN „audija“, a kad su vozili „vestu“, poslužili su se Tompsonovom, pošto su njihove slupane u Maroku i nalaze se na opravci ili se sklapaju. Isto važi i za Benanija, koji je test takođe proveo u kokpitu VLN „audija TT“.

TEST_DAY_NURBURG_114Razlike između vozača bile su velike, što je lako objašnjivo već samom dužinom kruga od 25 kilometara. Izveštaje Sitroen rejsinga i Lada sport Rosnjefta o test danu na Nirburgringu moći ćete da pročitate u zasebnim tekstovima.

Ring-test