Italijani predstavljaju nacionalni šampionat u vreme TCR BoP testa na Adriji

Organizator turing prvenstva Italije ACI Sport iskoristiće TCR test balansa performansi na autodromu Adrija da predstavi protagoniste nacionalne serije u 2017.

Timovi, vozači i marke – učesnici CIT-TCR šampionata 2017. prikazaće se javnosti 2. marta, završnog dana BoP testa, na istoj pisti na kojoj će italijansko prvenstvo 7. maja održati svoju prvu ovogodišnju rundu.

Adrija postaje sve značajnije mesto u TCR trkačkom svetu: pored svih pobrojanih aktivnosti, tu će u oktobru biti vožen i TCR Trofej Evropa.

Kalendar CIT-TCR šampionata 2017. doživeo je izmene sredinom februara, kako bi se izašlo u susret ekipama koje će prijavljivati automobile i za slabiju TCS kategoriju.

Prvobitno je bilo zamišljeno da se putevi TCR i TCS klasa sasvim razdvoje, što je potpuna promena u odnosu na 2016, kada su se one i trkale zajedno. U međuvremenu je pronađeno srednje rešenje, pa će tokom pet takmičarskih vikenda ove kategorije ipak biti na istim stazama, ali u zasebnim trkama.

U odnosu na izvorni kalendar, ubačena je runda na Adriji, pomereni su termini za Imolu i Muđelo, dok nije bilo izmena koje bi se ticale Mizana, Monce i Valelunge.

Trke šampionata 2016. vožene su i na autodromu Mađone, koji je za 2017. otpao s CIT-TCR kalendara.

Tokom sezone, TCR automobili nalaziće se u programu sa TCS i GT automobilima, Formulom 4 i sportskim prototipovima (SPRO), a po sledećem rasporedu:

Adrija – 7. maj (TCS, F4)

Mizano – 4. jun (SPRO, TCS, GT)

Monca – 18. jun (SPRO, GT)

Muđelo – 16. jul (SPRO, TCS, F4, GT)

Imola – 10. septembar (TCS, F4, GT)

Valelunga – 24. septembar (SPRO, GT)

Monca – 22. oktobar (TCS, F4)

2 Comments

  1. Molim redakciju Serbiaringa da napise tekst o TCR tehnici za sezonu 2017. Da li ima nove evolucije, unapredjenja, i sl. Sta kaze Seat Sport, a sta JAS motosport.

Comments are closed.