Iznenađenje: Džekson ipak neće voziti Motorbejsov “fokus RS”

Uprkos u januaru dogovorenom nastavku saradnje između tima Motorbejs performans i BTCC trkača Meta Džeksona, vozač i ekipa danas su objavili da su se rastali.

Džekson ima 36 godina, za tim iz Kenta nastupao je od 2010. i s njim je osvojio 20 trka u Britanskom turing šampionatu.

Prošlu godinu završio je kao osmi u generalnom, a ove sezone trebalo je da vozi jedan od novih “ford fokusa RS” i najavljivao je borbu za BTCC naslov.

“Met Džekson je bio fantastičan trkač za Motorbejs, uživao sam u svim godinama u kojima smo sarađivali. Za nama su sjajna vremena, ali kao i inače u životu, stvari idu dalje,” izjavio je šef ekipe Dejvid Bartram.

“Met je važan deo naše sportske istorije, međutim vozači dolaze i odlaze, a dobri timovi nastavljaju da se trkaju. “Želim mu sve najbolje u svemu što ubuduće bude radio. Sjajno smo sarađivali i nedostajaće nam.”

Ni Džeksonov komentar nije objasnio razlog za nagli i neočekivani prekid saradnje: “U sredu je okončan moj ugovor na osnovu kojeg je trebalo da vozim auto tima Motorbejs. Nažalost, već je prilično kasno i moglo bi da se desi da ove sezone budem samo BTCC posmatrač.”

Motorbejs performans trebalo je da nastupa sa tri “ford fokusa RS”, što i namerava da ispuni, iako je jedno sedište sada upražnjeno.

Za tim će voziti Tom Čilton i Sem Tordof, a ime trećeg pilota biće saopšteno “u dogledno vreme”.