Jelmini: Svaka pol-pozicija me čini srećnim

Odličan tempo “elantre” na treninzima TCR Evropa u Belgiji potvrdio se i u kvalifikacijama.

Italijanski automobilista Feliče Jelmini osvojio je pol-poziciju za prvu trku, dok će njegov timski kolega Mehdi Benani startovati sa drugog mesta.

“Veoma sam srećan. Auto je bio neverovatan. Još juče smo počeli da radimo setap i video sam da smo ga pogodili još u prvom kvalifikacionom krugu. Malo smo menjali u odnosu na prethodnu trku i stvarno sam se osećao mnogo bolje. U Q2 sam napravio grešku na O ružu i morao da ostuname od brzog kruga, jer sam rešio da sačuvam gume i probam ponovo. Svaka pol-pozicija me čini srećnim”, rekao je Jelmini.

Benani je za mladim vozačem zaostao 0,419 sekunde, a od vozača starog modela “hjundaija” Mate Homole bio je brži 0,194.

“Pred početak drugog dela kvalifikacija bili smo veoma blizu, izvezli smo sva četiri automobila istovremeno kako bismo napravili zavetrinu, ali je na kraju prvog kruga razlika bila ogromna. Pratio sam Taufika na startu Q2, bio sam radoznao da vidim šta on to radi. Sami veoma brzo uči, veliki je potencijal u njemu. Ponekad nije od preterane koristi kad ste iza svog timskog kolege, jer imate istu strategiju, ali smo mi veoma fer jedan prema drugome i nadam se da će takva biti i trka”, ispričao je Benani.

“Odvezao sam perfektne kvalifikacije. Cilj mi je bio da budem u prvih deset i pokušam da na inverznom startu budem napred, jer nisam toliko brz na pravcima. napravili smo neke izmene pred Q2, auto je bio na apsolutnom maksimumu. Vreoma sam srećan, celoj ekipi je bio potreban ovakav rezultat, jer smo imali problema tokom dosadašnjeg dela sezone. Boriću se za podijum u prvom sprintu, jer zato sam ovde. Nadam se da ću uspeti da sačuvam gume tokom trke i ostvarim svoj cilj”, optimističan je bio Homola.

Prva trka na programu je od 18.30.